​De ani de zile se vorbește despre primele căști de VR pe care Apple le va lansa, iar acest lucru se va întâmpla pe 5 iunie, la conferința anuală a dezvoltatorilor. Despre aceste căști de „mixed reality” au apărut multe zvonuri în ultimele luni, inclusiv că ar putea costa 3.000 de dolari.

Logo AppleFoto: Shutterstock

5 iunie va fi o zi istorică, fiindcă vorbim despre un produs cu totul nou de la care așteptările sunt mari în anii ce vin, mai ales că se tot vorbește despre aplicații de VR și metavers.

Au fost lansate în ultimii ani mai multe modele de căști VR, dar sunt scumpe și NU s-au vândut în număr mare.

Apple nu s-a grăbit să lanseze un „VR headset”, deși lucrează la diverse concepte de mai mulți ani. Compania a încercat mai multe tipuri de design, iar Bloomberg scrie că noul gadget, denumit probabil „Reality” sau „Reality Pro” va avea forma unor „ochelari de schi” plini cu senzori.

Sursele citate mai spun că Apple a lucrat șapte ani la dezvoltarea acestui dispozitiv, iar conceptul a evoluat mult de la primele idei care descriau terminalul ca având forma unor ochelari de vedere.

Terminalul va avea o sumedenie de senzori la exterior și pe interior și vor fi monitorizate și mișcările capului. Căștile vor funcționa de sine stătător, așa că nu va fi nevoie să fie pus un telefon în interior, cum se întâmplă la alte modele. Bloomberg mai scrie că acest căști VR vor fi conectate prin cablu la un set de baterii.

Sursele spun că Apple a construit versiuni VR ale unor aplicații precum Safari, FaceTime, Apple TV, Apple Books și Freeform

Este o lansare riscantă pentru Apple, fiindcă vorbim despre un produs foarte scump, la care dezvoltarea a costat enorm și pentru care succesul comercial nu este garantat. Totuși, categoria este ofertantă, mai ales că mulți estimează că va crește puternic numărul celor care vor dori să cumpere astfel de dispozitive VR.

Sursele citate de Bloomberg mai spun că Apple lucrează și la versiuni mai ieftine ale acestui dispozitiv, dar ele nu vor fi prezentate în acest an.

La marea conferință a dezvoltatorilor, WWDC, este de așteptat ca Apple să prezinte NU doar căștile VR, ci și un sistem de operare special pentru acestea, dar și un kit de dezvoltare software și o platformă, pentru ca programatorii să poată crea aplicații.