Pe 17 septembrie s-au intamplat mai multe decat v-ati fi inchipuit vreodata. Lazar a murit de tot, Germania a facut blat cu Rusia, iar grecii au mancat mult sorici.

1683 Antonie van Leeuwenhoek semnaleaza existenta bacteriilor. Bacteriile nu-l observa pe el.

1823 Moare pedagogul Gheorghe Lazar. Inca mai asteptam sa invie.

1839 Se stinge din viata Ethel Mary Dell, romanciera romantica, rapusa de un cancer cinic, caruia nu-i placeau romanele, cu atat mai putin alea romantice.

1881 Se naste poetul George Bacovia. Zi trista. Cel putin pentru el.

1922 Se naste Naomi Datta, mare colectionar de date in domeniul geneticii. Si-a transmis mostenirea genetica in serialul Star Trek.

1939 Uniunea Sovietica i se alatura Germaniei Naziste in incercarea de a ocupa Polonia. Astfel se confirma teoria conform careia extremele se atrag, chiar daca-i vorba de extremele politice.

1960 Se naste Damon Hill, fost pilot de Formula 1 si campion mondial. Noroc ca Schumacher avea sa se nasca noua ani mai tarziu, ca altfel se urca cu masina pe el de cand era mic, asa cum a facut-o intr-o celebra etapa de campionat mondial. De unde si cantecul Beatles-ilor „The Fool on the Hill”.

Azi se sarbatoreste a patra zi a Misterelor Eleusine in mitologia greaca, cand initiatii sacrificau porci. Misterele au ramas atat de bine ascunse, incat credem ca le va afla cineva cam cand or sa zboare porcii. Ce-i drept, porci am vazut zburand (intr-un videoclip Pink Floyd).

(date preluate de pe www.todayinhistory.com si ro.wikipedia.org)