Pe 18 septembrie Mihai Viteazul a luat bataie la scor in preliminariile Campionatului European, Jimi Hendrix a uitat sa-si bage degetele pe gat, iar Van Gogh participa la un botez cu lautari.

53 Se naste Traian, imparat roman. Noi ne nastem mai tarziu, multumita farmecului personal al lui Traian si, partial, cand farmecul nu functiona, multumita fortei.

1502 Cristofor Columb ajunge la Costa Rica in cea de-a patra si ultima sa calatorie. Iata cine a adus costaricanilor ouale.

1601 Mihai Viteazul este invins la Miraslau. Asta pentru ca s-a aparat cu un invechit sistem 400 – 400 – 200, fata de mult mai modernul “cata frunza si iarba” al turcilor.

1811 Armata expeditionara engleza cucereste Indiile Olandeze. Urmeaza o perioada nefasta pentru bietii soldati englezi, care sunt pusi, iata, in pozitia misionarului.

1838 Se naste pictorul Anton Mauve. Var cu Vincent van Gogh (pictor mult mai faimos, dar si mai intr-o ureche), Mauve e considerat mai degraba un fel de oaie mov a familiei.

1891 Harriet Maxwell Converse este prima femeie alba care devine capetenie indiana. Misogini, pieile rosii o mint cum ca aburii care ies din cratita si fumul degajat de pipa pacii sunt cam aceeasi mancare de peste. In plus, conform traditiei, tipa primeste si o porecla pe masura: Harriet Maxwell Gumari-chinezesti-in-picioare-urat-mirositoare.

1905 Se naste Greta Garbo. Va obtine un succes enorm in filmele mute. Probabil ca nu atat pentru frumusetea ei, cat pentru cea mai de pret calitate a acelor timpuri patriarhale: a-ti tine gura.

1911 Regizorul Grigore Brezeanu a realizat primul film artistic romanesc: "Amor fatal". Din distributie faceau parte Lucia Sturdza-Bulandra si Tony Bulandra. Bine ca nu se mai fac filme in Romania, adica se mai fac ele, dar de alea cu nume ca "Amor intre fete", in care joaca numai zdrente.

1931 Japonia ocupa Manciuria si o redenumeste Manchukuo. Desigur, ocupatia va fi una dura, caci japonezii ii vor freca la icre pe manciurieni, ca sa nu mai spunem ca le vor manca si ficatii.

1933 Intra in scena Roman Polanski, regizor polonez. Desi va locui o perioada si in Statele Unite, nu-si va schimba niciodata numele in Americanski. Va fi nevoit sa fuga in Franta, dupa ce autoritatile din Los Angeles l-au acuzat de relatii sexuale cu o minora de 13 ani.

1970 Jimi Hendrix, cel mai bun chitarist din toate timpurile, moare inecat in propria voma. Motivul: o supradoza de barbiturice. Vesti bune pentru cei care dorm pe burta.

1979 Steven Lachs este primul homosexual declarat numit in functia de judecator. Multi isi pun intrebari in legatura cu capacitatea lui de a judeca “straight”.

(date preluate de pe www.todayinhistory.com si ro.wikipedia.org)