Cu ocazia lui 19 septembrie afli de ce rusul Sergei Bubka e probabil negru (pardon, afro-american), dar si de ce cateaua aia de Laika nu e primul animal care a zburat.

1783 Pentru a demonstra ca si alte vietati decat pasarile pot suporta inaltimile, este ridicat in aer cel de-al doilea balon cu aer cald construit de fratii Montgolfier, avand la bord trei pasageri: o rata, un cocos si o oaie. In zbor, balonul trece deasupra unui cuib de cuci.

1833 Charles Darwin viziteaza Guardia del Monte, Argentina. Dar nu in calitate de naturalist, ci in calitate de microbist.

1854 Henry Meyer patenteaza vagonul de dormit. Patentul a fost folosit si in continuare. Si vagoanele la fel.

1871 Se naste Fritz Schaudinn. Este cel care descopera, impreuna cu Erich Joffmann, agentul care provoaca sifilisul. Speram ca nu si l-au dat unul altuia.

1876 Este patentat primul aspirator de praf. Aspiratoarele de femei se vor inventa mai tarziu, in secolul XX.

1959 Aflat in vizita prin SUA, Nikita Hrusciov nu este lasat sa viziteze Disneyland-ul. Liderul sovietic se jura ca de azi inainte se va juca singur cu tanculetele T-34 prin tarana.

1984 Marea Britanie si China se asaza la masa tratativelor si semneaza intelegerea de a transfera Hong Kong catre China pana in 1997. Beckham ramane, totusi, netransferabil.

1986 Are premiera „Capitanul EO", cu Michael Jackson in distributie. Alegerea de a juca in acest film de succes a aratat ca starul american avea un nas fin pentru astfel de decizii.

1992 Sergei Bubka stabileste un nou record la saritura cu prajina (6,13 metri). In sfarsit este contrazisa afirmatia ca „albii nu pot sa sara”.

(date preluate de pe www.todayinhistory.com si ro.wikipedia.org)