Kaspersky Lab a lansat versiunea beta a Open Space Security. Aceasta include versiunile 8.0 ale Kaspersky Antivirus pentru statii de lucru Windows, Kaspersky Administration Kit, Kaspersky Antivirus pentru Windows Server si Kaspersky Antivirus Second Opinion Solution.

KasperskyFoto: Kaspersky

Versiunea 8.0 a antivirusului ofera protectie si impotriva unor amenintari mai iesite din comun, inclusiv spam si atacuri ale hackerilor. Aplicatia poate fi administrata de la distanta pe toate statiile de lucru, indiferent de marimea si structura retelei.

Aceasta solutie de securitate a fost initiata cu constructia unui nou motor antivirus, mai eficient decat predecesorul sau. Cu o viteza de scanare mai mare, motorul a fost optimizat pentru utilizarea moderata a resurselor sistemului, in special pe platformele care utilizeaza procesoare dual si quad-core.

Din comunicatul de presa mai aflam si ca:

- Antivirusul include un nou modul euristic pentru detectarea si blocarea amenintarilor informatice in functie de caracterul si comportamentul acestora. Daca aplicatia trece de verificarea initiala, cu semnaturi pentru virusi cunoscuti, modulul euristic va simula executia acesteia intr-un mediu virtual, urmarind operatiunile pe care aceasta le efectueaza. Aceasta noua metoda de analiza permite o privire de ansamblu asupra tuturor actiunilor initiate de un anumit program, pentru a decide apoi, cu un grad ridicat de probabilitate, daca aplicatia este sigura sau nu.

- Noua componenta Access Control permite limitarea accesului utilizatorilor la anumite destinatii web sau dispozitive externe. De exemplu, un administrator de sistem poate bloca utilizarea unui set de fisiere, in functie de extensia lor sau poate restrictiona utilizarea porturilor USB pentru conectarea dispozitivelor externe de stocare.

Cea prezentata mai sus nu a fost singura lansare a celor de la Kaspersky, pentru ca ei au dat drumul si la un model prototip al Kaspersky Antivirus pentru utilizatorii sistemului de operare Windows 7 Beta. Mai multe detalii despre acesta si linkul catre downloadul versiunii gratuite le puteti gasi pe siteul lor.

Alex Sima - TownPortal