Twitter a avut o crestere de 131% a numarului de vizitatori lunari, arata ComScore Media Metrix. Peste noua milioane de oameni au vizitat Twitter.com in martie, o crestere de peste cinci milioane fata de februarie.

Se pare ca popularitatea Twitter se datoreaza si mass-media, care fac referiri din ce in ce mai dese la companie si serviciul oferit, spun cei de la InformationWeek.

Andrew Lipsman de la ComScore arata mai multe exemple de jurnalisti celebri care au folosit in ultimul timp Twitter, de la critica adusa presedintelui Obama pentru felul in care s-a ocupat de piratii somalezi, pana la reporterul CNN Rick Sanchez care foloseste frecvent serviciul.

Lipsman observa ca utilizatorii Twitter sunt dependenti de stiri, vizitand siteurile de stiri de doua pana la trei ori mai des decat o persoana obisnuita: "Va place sau nu, Twitter revolutioneaza rapid felul in care intreg ecosistemul de stiri functioneaza, de la jurnalisti la consumatori, disipand granitele dintre cele doua categorii".

Popularitatea are insa si efecte negative, de la nevoia de upgarde pentru ca infrastructura sa poata rezista noilor cerinte, pana la atentia indreptata asupra Twitter de catre cyber-criminali. In cursul weekendului trecut, un vierme s-a raspandit pe Twitter, generand mai bine de 10000 de mesaje spam si compromitand aproape 200 de conturi.

Alex Sima - TownPortal