HP a anuntat ca planuieste sa reduca necazurile pricinuite celor care isi pierd laptopurile, printr-un sistem menit in acelasi timp sa descurajeze si furturile.

De anti-furt nu poate fi vorba, pentru ca nu impiedica fizic aceasta ultima varianta, dar va poate ajuta sa va recuperati bunul.

Mai precis, cei de la HP ofera (contra 24 de lire sterline) posibilitatea instalarii unui program numit Notebook PC Tracking and Recovery Service (Serviciu de urmarire si recuperare pentru notebook).

Acesta va inregistra automat locatia aparatului de fiecare data cand cineva se conecteaza la Internet prin intermediul sau.

In cazul pierderii sau furtului este de ajuns sa anuntati politia, iar compania poate activa o optiune prin care la urmatoarea conectare toate datele sensibile vor fi sterse.

Acest serviciu este disponibil in Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Norvegia, Africa de Sud, Suedia, Anglia, Olanda, Albania, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Bulgaria, Croatia si Romania, arata Ubergizmo.

Alex Sima - TownPortal