(P) Romanii au cumparat din reteaua de magazine Germanos bilete la peste 200 de concerte, prin serviciul G-ticket, lansat in primavara anului trecut in parteneriat cu Eventim, cel mai mare agent de ticketing din Europa.

Germanos, cel mai mare retailer telecom, cu 250 de magazine in 110 orase, aduce mai aproape de romani bilete la o multime de concerte organizate atat in tara, cat si in strainatate, pentru aproximativ 90% din populatia urbana a Romaniei.

Pana acum, posibilitatea de a avea acces la bilete pentru un concert era relativ restransa si presupunea eforturi destul de mari, insa, prin acest serviciu, oricine poate veni, chiar si la ore mai tarzii, la cel mai apropiat magazin Germanos si achizitiona bilete la concertul dorit.

Prin G-ticket, Germanos ofera bilete la evenimente din cele mai variate (concerte, festivaluri, musical-uri, etc). Dintre cele mai importante, amintim concertele sustinute de Natalie Cole, Alessandro Safina, Jon Lord (Deep Purple), Yann Tiersen, ZZ Top, Directia 5, W.A.S.P, Paradise Lost, precum si Festivalul de Muzica Veche si Festivalul Masters of Jazz.

Incepand din 2009, romanii pot gasi la Germanos si bilete pentru reprezentatiile de la Teatrul National de Opereta (musicalul Romeo si Julieta, comedia Descult in Parc, opereta Vaduva Vesela, etc). Prin G-ticket, au fost cumparate de la Germanos si bilete la concerte individuale sustinute de Limp Bizkit, Leonard Cohen, Patricia Kaas, la festivaluri precum CokeLive Peninsula (Nine Inch Nails, The Prodigy, Tiesto), Artmania (Nightwish, My Dying Bride) si Festivalul George Enescu, care a fost pe departe evenimentul anului.

Dintre evenimentele care au inregistrat un mare succes in randul amatorilor de concerte se numara cele sustinute de Cesaria Evora si Vaya con Dios. Totodata, seria de conferinte Dan Puric de la Ateneu, din decembrie, a fost vanduta cu aproape o jumatate de an in avans, in august. De acelasi succes s-au bucurat si spectacolele sustinute de Tudor Gheorghe la Sala Mica a Palatului, ale caror bilete s-au epuizat intr-un timp foarte scurt.

Perioada sfarsitului de an este una incarcata in evenimente, incepand cu Festivalul de Muzica Veche, trecand prin evenimentele speciale, precum concertul Phoenix de 1 Decembrie si terminand cu mult asteptatele concerte de Craciun cu Stefan Banica Jr. si Stefan Hrusca.

Dintre evenimentele de talie internationala, din perioada urmatoare, pentru care sunt disponibile bilete in reteaua Germanos, amintim concertele sustinute de The Gaiters, The Blues Brothers si cel de Craciun, din Viena.