
Articol webPR: Daca e decembrie, e aproape vacanta si daca e vacanta, sigur e si o deplasare cu masina. Iar cand pleci in vacanta, incepi sa suni la: parinti, la socri, la cumnati, nasi, fini, prieteni, clienti, furnizori, in fine, ajungi, poate, sa vorbesti mai mult ca intr-o zi obisnuita. Si toate acestea, in timp ce conduci.
Stii ca e ilegal sa vorbesti la telefon in timp ce sofezi, cu exceptia situatiei in care folosesti un dispozitiv de tip „maini libere”, iar tocmai despre aceasta alternativa este vorba in articolul nostru: kituri Bluetooth hands-free.
Hands-free
Bluetrek Mini este un sistem maini libere fara fir cu functii multiple precum: preluare apel, initiere apel, reapelare, apel in asteptare, ajustarea volumului sunetului, recunoastere vocala, avertismente sonore personalizate in casca pentru nivelul bateriei, pornire/oprire, volum etc. Bateria asigura un timp de asteptare de 260 de ore, respectiv 7 ore de convorbiri. Pret: 79 de lei.
Hands-free
Plantronics Explorer 390 este un dispozitiv multipoint , adica ne ofera posibilitatea de conectare la doua telefoane, dispune de filtru audio pentru eliminarea zgomotelor de context (vant, trafic auto etc) pentru un sunet clar in casca, ghid simplu de conectare cu orice telefon mobil cu functie Bluetooth, indicator luminos pentru nivelul bateriei si forma ergonomica. Autonomie: 200 ore in asteptare, 8 ore de convorbiri. Pret: 185 lei.
Hands-free
Sony Ericsson stereo HBH-IS800 vine cu o functie speciala de eliminare a ecoului, care asigura o calitate superioara a convorbirii, atat la vorbire cat si la ascultare. Dispozitivul dispune de sistem de alerta la descarcarea bateriei – care asigura o autonomie de 270 de ore in asteptare, respectiv 4 ore de conversatie – respectiv de alerte speciale: de apel peste muzica, pentru situatiile in care utilizatorul asculta muzica in kitul hands free care are si functie de casti audio stereo, de reglare a volumului. De asemenea, cu ajutorul controlului vocal se pot forma numere pe telefonul mobil fara a atinge terminalul. Pret: 329 lei.
Hands-free
Plantronics Voyager PRO este unul dintre cele mai bune kituri hands free din punct de vedere al acuratetei sunetului si al filtrarii zgomotelor de context. Voyager PRO dispune de doua microfoane si tehnologii avansate pentru a asigura o convorbire „cristal” indiferent de zgomotele din jur. Cu o autonomie de 6 ore de convorbire si 120 de ore in asteptare, kitul este dotat cu tehnologia multipoint, care permite conectarea simultana a dispozitivului la doua terminale cu Bluetooth – o optiune deosebit de utila pentru cei care folosesc de obicei doua telefoane mobile. Pret: 349 lei.
Hands-free
Nokia BH-903 – extrem de elegant, cu display OLED multi-task – afiseaza ora si numele apelantului, frecventa postului de radio ascultat... da, pentru ca acest kit dispune de radio FM integrat, fiind unul dintre cele mai complexe dispozitive hands-free de pe piata. Functia de casti audio stereo ofera posibilitatea de a asculta propriile melodii de pe telefon. Autonomia este de 150 de ore, respectiv 11 ore de convorbire sau de ascultare radio sau redare muzica. Pret: 369 lei.
Articol webPR
Alaturi de el or sa iasa anul asta si The Trusty One, The Truly One si The Talky One, car kit-uri de masina cu diverse functionalitati. Trusty One e varianta de baza, suporta A2DP, HFP si AVRCP si softul pentru el e produs in totalitate la noi. Truly One e varianta cu display, pe langa profilele enumerate mai sus suporta si PBAP (acces la agenda telefonului via car-kit). Talky One e un car-kit stand alone (poate fi montat pe parasolar, nu are nevoie de alimentare din masina) si permite conectarea a 2 telefoane in acelasi timp pe HFP. In plus, are implementat un motor de text to speech care permite citirea mesajelor din telefon, avertizari vocale si este foarte user friendly.
Le puteti vedea aici. http://www.youtube.com/watch?v=Tn3FcxDIRnM
- Asa cum se afirma in articol
Minus:
- Orice Hands-Free fara fir foloseste tehnologie radio emisie-receptie pentru a inlocui o legatura prin fir (cu telefonul). Prin urmare, foarte aproape de ureche (acolo unde este fixat acest dispozitiv - hands-free) exista un emitator de unde electromagnetice, ceea ce face ca sa existe un camp electromagnetic continuu care "streseaza" organismul uman, stres care se poate incheia cu o imbolnavire a zonei (ureche, creier). Sfatul oricarui medic este sa folosesti un hands-free CU FIR, care este mult mai sigur (pentru ca nu foloseste emisie-receptie electromagnetica).
Asta in cazul celor care-ti stau in ureche.
Car kit-urile au main unitul (partea care emite pe BT) situat undeva in masina, la o distanta de cel putin un metru de utilizator, deci efectul radiatiei electromagnetice este si mai redus.
Hands-free-urile cu fir sunt mult mai incomod de folosit in masina si din cate mi-am dat seama pana acum pot cauza mai multe probleme decat rezolva (e nevoie de interactiunea directa intre user si telefon de multe ori, se pot desprinde accidental fie din ureche prin miscarea firului, fie din jack-ul de conexiune cu unitatea principala, incurca miscarile soferului sau ale pasagerilor).
Astea fiind zise, wiki spune ca "Bluetooth devices have not been linked with any health issues.". Deci ori tu ori ei sunt incorect informati.
Din cele prin ,, dinti-albastri"
Nokia- probleme daca telefonul este pe partea dreapta a corpului si hands-free-ul pe stanga, se aude cu intreruperi. Avantaj transmite melodia originala de pe telefon, utila cand vrei sa stii dupa tonul de apel cine te suna.
Plantronics bun ca dispozitiv, prost ca mecanism de sutinere, cel dupa ureche a tinut 7 luni, s-a rupt plasticul ce tine urechiusa metalica. Adaptorul ce permite tinerea direct in ureche e incomod, incercati voi sa mergeti cu o ureche infundata.
Sony-Ericsson cu probleme la transmitere sunet, tot felul de pocnete... are un plus pentru baterie, tine.
Am mai folosit Jabra, un compromis bun, pret mic, dar functii putine.
Toate dispozitivele folosite de mine au ca factor comun pretul , de la 40 la 110 lei. Probabil cele de aici sa ofere mai mult la preturi de 3-10 ori mai mari, dar cu cat pentru a avea un raport calitate pret corespunzator?
RSS directories are similar to web directories, but contain collections of RSS feeds, instead of links to web sites.
Scope of listing
Most of the directories are very general in scope and list websites across a wide range of categories, regions and languages. But there are also some niche directories which focus on restricted regions, single languages, or specialist sectors. One type of niche directory with a large number of sites in existence, is the shopping directory for example. Shopping directories specialize in the listing of retail e-commerce sites.
Examples of well known, general, web directories are Yahoo! Directory and the Open Directory Project (ODP). ODP is significant due to its extensive categorization and large number of listings and its free availability for use by other directories and search engines.
However, a debate over the quality of directories and databases still continues, as search engines use ODP's content without real integration, and some experiment using clustering. There have been many attempts to make directory development easier, such as using automated submission of related links by script, or any number of available PHP portals and programs. Recently, social software techniques have spawned new efforts of categorization, with adding tagging to their product pages.
Directories have various features in listing, often depend upon the price paid for inclusion:
Some web d