Jocurile pregatite pentru sfarsitul lui 2010 sunt reluari ale unor serii deja consacrate. Iar asta nu este neaparat un lucru rau. Lipsa de imaginatie pentru titluri noi este compensata prin spectaculozitatea designului grafic si a calitatii scenariilor.

Cele mai asteptate jocuri ale sfarsitului de anFoto: Colaj foto

Fallout: New Vegas

19 octombrie - PC, Xbox 360, PS3

Distopia post-apocaliptica este continuata de Bethesda Studios in cel mai nou episod al seriei Fallout. Actiunea va avea loc intr-o zona mai putin iradiata decat in episoadele precedente, Las Vegas, devenit intre timp New Vegas. Unul dintre putinele jocuri care renunta la multiplayer pentru o campanie single player ireprosabila, Fallout: New Vegas este deja vazut ca un candidat serios la jocul anului.

Fable 3

26 octombrie - Xbox 360

Cea de-a treia parte a seriei Fable are loc in acelasi taram ca si episoadele precedente, o varianta alternativa a Albionului. Jucatorul va avea libertate deplina: poate sa fie la fel de bine haiduc sau rege, cavaler sau asasin. Disponibil initial doar pe Xbox 360, Fable va face in 2011 trecerea si pe PC.

Call of duty: black ops

9 noiembrie - PC, Xbox 360, PS3

Black Ops te va pune in postura unui membru al trupelor speciale americane si va avea loc in timpul Razboiului Rece. Este pentru prima data cand seria Call of Duty abordeaza aceasta perioada istorica, iar rezultatele de pana acum ale producatorului Treyarch promit un joc excelent.

Assassin's Creed: Brotherhood

16 noiembrie - PC, Xbox 360, PS3

Noul Assasin's Creed continua povestea romantata a lui Ezio Auditore, nobilul florentin devenit asasin. Povestea va fi centrata, ca si pana acum, pe conflictul dintre Templieri si Ordinul Asasinilor, iar grafica va folosi acelasi motor ca in editiile precedente. Cea mai asteptata noutate este componenta multiplayer, prezenta pentru prima data in seria celor de la Ubisoft.

Need For Speed: Hot Pursuit

16 noiembrie - PC, Xbox 360, PS3

Aproape nimeni nu mai contorizeaza cate jocuri NFS au fost facute, deci este suficient sa spunem ca noul Hot Pursuit este un remake (al doilea!) al unui joc mai vechi. Motorul grafic nou si coloana sonora (previzibil) buna vor fi atuurile principale ale noului Need For Speed.

World Of Warcraft: Cataclysm

7 decembrie 2010 - PC, Mac

Cataclysm va aduce cele mai semnificative schimbări în universul WoW de la debutul seriei. Jucătorii vor putea alege două rase noi iar mecanica de joc va fi schimbată pentru toată lumea, indiferent de vechimea în joc.