Site-ul revisteiWireda obtinut ceea ce par sa fie specificatiile tehnice preliminare ale noii tablete de la HP, cunoscuta sub numele de cod Topaz. Noul gadget ar urma sa aiba o diagonala de 9,7 inci, la fel ca rivalul iPad de la Apple, si va folosi un procesor dual-core la 1,2Ghz.

HP/Palm Web OSFoto: Hewlett Packard

Sursele citate de Wired mentioneaza ca tableta va folosi 512MB de memorie RAM, de doua ori mai mult decat iPad, si va avea un cip video Adreno 220, capabil sa proceseze fisiere video Full HD 1080P. La fel ca si in cazul iPad, noua tableta va fi disponibila cu 16, 32 sau 64 GB de memorie, care se pare ca nu va putea fi extinsa prin intermediul unui card de memorie. O camera frontala de 1,3 megapixeli, Bluetooth, WiFi si 3G ar putea completa lista completa a specificatiilor.

Noul terminal urmeaza sa fie lansat in luna martie, mai repede decat estimarile initiale, care prevedeau lansarea abia la sfarsitul anului. HP va folosi sistemul de operare WebOS, dezvoltat initiat de Palm, companie pe care a absorbit-o in aprilie 2010. Noua tableta reprezinta o miscare radicala pentru HP, care pana acum a produs tablet-PC-uri cu sistem de operare Windows, fara un succes deosebit.

Anul 2011 va fi unul deosebit de aglomerat pe piata tabletelor, cu produse noi de la Apple si RIM (Blackberry), plus din partea tuturor companiilor care au ales sa foloseasca Google Android 3.0.