HTC ar putea lansa doua smartphone-uri create special pentru Facebook, informeaza siteul CityAM citand surse din interiorul companiei. Cele doua telefoane ar putea fi lansate luna viitoare la Mobile World Congress, eveniment ce va avea loc la Barcelona. Cele doua terminale urmeaza sa faca parte din gama premium a producatorului taiwanez si vor folosi o varianta personalizata a sistemului de operare Google Android.

Smartphone HTCFoto: flickr.com

UPDATE: Un oficial Facebook a dezmintit zvonurile conform carora ar avea in plan lansarea unui telefon in parteneriat cu HTC, citeaza Reuters.

Zvonurile despre lansarea unui telefon creat special petru reteaua de socializare Facebook au aparut pentru prima data in septembrie 2010, dar nu s-au materializat pana in prezent. Conform surselor citate de CityAM, interfata telefonului va integra toate functiile principale ale Facebook, iar telefonul va fi conectat permanent la serviciul de localizare Facebook Places, care permite utilizatorilor sa-si localizeze prietenii pe o harta folosind coordonate GPS.

In ceea ce priveste performantele tehnice ale aparatelor, terminalele “sunt comparabile cu seria Nexus de la Google”.

HTC este la ora actuala unul dintre cei mai mari producatori de telefoane inteligente din lume, iar Facebook este cea mai mare retea de socializare, cu peste 500 de milioane de utilizatori. HTC deja include acces direct la functii Facebook in actuala linie de telefoane inteligente, prin intermediul interfetei personalizate HTC Sense.