Incepand de luna aceasta, posesorii de iPhone sau de alte astfel de telefoane cu touchscreen isi pot transforma smartphone-ul intr-un dispozitiv mult mai potrivit pentru gaming. iControlPad BT se conecteaza la telefon prin Bluetooth si poate fi cumparat in doua variante, la 43 sau 55 de euro (cu sau fara brate laterale).

iControlPadFoto: iControlPad.com

iControlPad are un Digital Dpad, 2 controlere analogice, sase butoane frontale si doua pe partea din spate si functioneaza cu ajutorul unei baterii de 1500mAH, cu incarcare prin USB.

iControlPad

iControlPad

Foto: iControlPad.com

Site-ul oficial iControlPad recomanda ca smartphone-urile sa fie "jailbroken" (decodate), dar mentioneaza ca ele pot fi utilizate si in varianta ne-decodata, pe modulul Keyboard.

Deoarece foloseste tehnologia Bluetooth, iControlPad poate fi conectat la orice smartphone, chiar si la computere. Sunt folosite diferite tipuri de protocol Bluetooth, pentru a asigura compatibilitatea si cu generatiile viitoare de telefoane.

Bratele laterale pot fi schimbate, pentru a permite atasarea la orice smartphone existent. Astfel, achizitia unui nou telefon nu va necesita si comandarea unui iControlPad nou, ci doar a unui nou set de brate laterale.

iControlPad

iControlPad

Foto: iControlPad.com

Modelele compatibile: iPhone 3, iPhone 3G, iPhone, iPhone 3GS, iPhone4, iPod touch (necesita ajustari), Motorola Backflip (necesita ajustari), Lg Optimus S, Lg Ally, Blackberry Touch, Samsung Intercept (ar putea necesita anumite ajustari), HTC Dream, T-Mobile G1, Era G1.

Producatorii sustin ca orice telefon de dimensiuni asemanatoare s-a putea potrivi cu iControlPad, fiind nevoie de doar mici modificari ale clemelor.

Pret. Gadgetul va fi comercializand incepand cu data de 16 februarie, la pretul de 43 de euro (fara brate laterale) sau 55 de euro (cu brate). Bratele laterale pot fi cumparate si separat, contra sumei de 13 euro.