Noua generatie a tabletei iPad va fi lansata miercuri, 2 martie, informeaza blogul All Things Digital (ATD), parte a retelei Wall Street Journal. Numele tabletei inca nu este cunoscut, ea fiind numita in presa de specialitate iPad 2. Presa taiwaneza a speculat de mai multe ori ca noul iPad ar putea folosi un nou procesor dual-core si un cip grafic din generatia curenta si ar putea avea un ecran de inalta densitate numit de Apple “Retina Display”, dar informatiile nu au fost confirmate.

Lansare iPad 2Foto: Apple via MacRumors

UPDATE: Apple a confirmat data lansarii pentru 2 martie, la centrul de conferinte Yerba Buena din San Francisco.

Conform sursei din interiorul Apple citata de ATD, lansarea va avea loc miercurea viitoare la centrul de congrese Yerba Buena din San Francisco, unul dintre locurile cele mai folosite de Apple pentru evenimente. Inca nu se stie daca CEO-ul companiei, Steve Jobs, va participa la lansare, dat fiind ca acesta s-a retras temporar din operatiunile zilnice ale companiei din motive de sanatate.

Apple iPad domina la ora actuala piata tabletelor la nivel global, cu o cota de piata de peste 75%, dar analistii prevad o scadere in urmatorii ani, mai ales pe fondul lansarii mai multor tablete bazate pe sistemul de operare Google Android 3.0 Honeycomb, creat special pentru acest tip de aparate.