Samsung a lansat marti o noua varianta a tabletei Galaxy Tab 10.1, prezentata de HotNews.ro in urma cu o luna. Schimbarea cea mai semnificativa a noului design este grosimea foarte redusa, de doar 8,6 mm. Pe langa noul design al Tabletei de 10 inci, Samsung a prezentat si o varianta mai mica, de 8,9 inci, cu aceleasi specificatii tehnice. Compania coreeana a modificat in mod radical si preturile noilor gadgeturi, acestea fiind mult mai ieftine decat estimarile initiale.

Galaxy Tab 8,9Foto: Samsung

Ambele tablete vor fi bazate pe un procesor la 1Ghz cu doua nuclee, vor avea 1GB de memorie RAM si vor fi disponibile in trei variante, cu 16, 32 sau 64GB spatiu de stocare. La fel ca si Apple iPad, tabletele vor fi disponibile in variante cu sau fara 3G, cu preturi pornind de la 469$ pentru varianta WiFi/16GB/8,9 inci in Statele Unite.

Pe langa noul design, seria Tab aduce si prima interfata personalizata a sistemului de operare Google Android 3.0. Interfata TouchWiz va avea un meniu Live Panel pe care utilizatorii îl vor putea personaliza pentru a afişa conţinut variat pe ecranul principal incluzând fotografii digitale, site-urile favorite şi feed-urile reţelelor sociale.