Nokia a anuntat marti doua noi modele de telefoane inteligente bazate pe platforma Symbian, E6 si X7. Nokia E6 face parte din oferta business a companiei finlandeze si este dotat cu o tastatura completa QWERTY si cu un ecran tactil de rezolutie mare, cu o densitate a pixelilor de 326ppi, superioara majoritatii materialelor tiparite de buna calitate. Cel de-al doilea nou model, X7, va avea un display AMOLED de 4 inci si o carcasa din otel. Dotarile sunt orientate spre multimedia, noul terminal avand o autonomie de 50 de ore pentru redare muzicala sau de 6 ore pentru redare video.

Nokia X7Foto: Nokia.com

Nokia E6 va avea o autonomie de pana la opt ore pentru convorbiri si pana la 744 de ore in stand-by, conform informatiilor puse la dispozitie de producator, si include ca dotari un display de 2,46 inci cu o rezolutie de 640x480 de pixeli, o camera foto de opt megapixeli capabila sa filmeze la o rezolutie HD 720P si un procesor ARM la 680Mhz. Telefonul se poate conecta la internet prin intermediul retelelor de telefonie mobila la o viteza de pana la 10,2Mbps sau printr-o retea locala fara fir WiFi b/g/n. Specificatiile complete pot fi gasite aici.

Designul Nokia X7 este dominat de ecranul tactil AMOLED de patru inci, cu o rezolutie “nHD” de 640x360 de pixeli. Carcasa angulara este construita din metal, iar greutatea totala a telefonului este de 146 de grame, inclusiv bateria. Terminalul include o camera foto de opt megapixeli cu aceleasi specificatii ca si in cazul modelului E6 si vine cu un card de memorie de 8GB inclus in pachet. Specificatiile complete pot fi gasite aici.

Ambele telefoane vor folosi noua versiune a sistemului de operare Symbian, numita Symbian^3. Noua varianta aduce mai multe optimizari pentru utilizarea pe telefoane cu ecran tactil, un browser imbunatatit si o interfata usor modificata fata de versiunile precedente. Noua varianta de Symbian va fi disponibila si pentru modelele N8, E7, C7 si C6-01 in viitorul apropiat.