In Japonia s-a lansat IS12T, primul telefon care utilizeaza versiunea Windows Phone 7.5 cunoscuta sub numele de cod Mango. Terminalul cu camera de 13,2 MP este produs de Toshiba Fujitsu si este primul dintr-o serie de terminale cu "Mango" ce va contine mai ales telefoane Nokia, noteaza PC World. In aceasta toamna telefoanele Nokia cu noul sistem vor ajunge in Europa, iar Microsoft asteapta ca lansarile sa-i creasca in mod semnificativ cota de piata extrem de mica in prezent.

Primul telefon cu Windows MangoFoto: Captura YouTube

IS12T cantareste 113 g, are ecran de 3,7 inch, camera de 13,2 MP si o baterie care se consuma dupa sase ore de conversatie sau 11 zile de standby. Telefonul are 32 GB de memorie si rezista la apa. Smartphone-ul este construit in Japonia de Toshiba Fujitsu Mobile Comunication si va intra pe piata in septembrie.

Telefonul este important fiindca deschide o serie cu care Microsoft spera in sfarsit sa conteze in piata sistemelor de operare pentru telefoane mobile. Din seria cu sistemul de operare Windows Phone 7.5 (cunoscut drept Mango) vor face parte multe telefoane cu Nokia, dupa ce companiile au semnat un parteneriat important la inceput de an.

Microsoft spera ca noul Windows Phone 7 introdus anul trecut ii va majora cota de piata la sistemele de operare pentru telefoane inteligente, insa s-a intamplat tocmai invers: cota a scazut de 7%, la sub 5%. Companiile de cercetare IDC si Gartner prevad insa ca parteneriatul cu Nokia va duce cota Microsoft Windows la 20%, plasand sistemul pe locul doi, dupa Google Android.