Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,2% in luna septembrie din acest an fata de aceeasi luna a anului trecut, pe fondul cresterii volumului de lucrari la constructiile ingineresti, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS). Volumul lucrarilor de constructii a crescut in luna septembrie din acest an cu 1,3% fata de luna anterioara a acestui an. In primele noua luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In luna septembrie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut la constructiile ingineresti cu 3,0% fata de luna similara a anului trecut. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au evidentiat scaderi cu 1,9%, respectiv cu 1,8%, comparativ cu luna septembrie a anului trecut.

Comparativ cu luna august din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,3%.

In primele noua luni ale acestui an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,8% fata de aceeasi perioada din 2010. In perioada mentionata, pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+11,5%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 11,9%, respectiv cu 1,3%.