FOTOGALERIE Autostrada suspendata propusa de primarul Oprescu, la pachet cu 10 turnuri, 6 poduri si 4 tuneluri. Vezi ultima varianta a traseului
In ultima varianta propusa de proiectanti si etalata la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei in aceasta saptamana, autostrada suspendata nu mai este suspendata. Artera de circulatie ramane la sol pe o lungime de aproape 10 km, iar ceilalti 3 km ii parcurge in subteran, pe sub Parcul Herastrau. La intersectia acesteia cu arterele importante, proiectantii au propus construirea de pasaje subterane sau supraterane.
Deocamdata sunt prevazute 6 pasaje supraterane si patru pasaje subterane. Proiectantii propusesera inca un pasaj suprateran la intersectia cu Soseaua Nordului, insa, dupa disutiile din Comisia Tehnica de Urbanism, a fost scos. Pe traseul autostrazii suspendate sunt amplasate si 10 cladiri inalte/accente de inaltime: 4 de-a lungul caii ferate, dupa intersectia cu bd. Poligrafiei, 3 la intersectia cu Soseaua Andronache si 3 la intersectia cu Soseaua Colentina.
Iata traseul ultimei variante a autostrazii suspendate, propus de proiectanti si afisat la Comisia Tehnica de Urbanism a Primariei Capitalei:
- autostrada suspendata incepe de la capatul Soselei Colentina, la intersectia cu calea ferata, si continua de o parte si de alta a caii ferate, cate un sens de circulatie pe fiecare parte, pana la intersectia cu Soseaua Stefanesti si Soseaua Andronache. Aici, inelul median ramane la sol, iar peste el este construit un pasaj suprateran care leaga Soseaua Andronache cu Soseaua Stefanesti.
- la circa 100 de metri de aceasta intersectie, pe partea cu Cimitirul Andronache, se construieste un pasaj suprateran, de circa 900 metri lungime, pentru a traversa cimitirul. Partea inelului din Nordul caii ferate ramane la sol.
- dupa terminarea pasajului, inelul de pe ambele parti ale caii ferate merge la sol inca 500 de metri, pana la intersectia cu Autostrada Bucuresti Brasov. Si aici inelul ramane la sol, iar autostrada il va traversa printr-un pasaj suprateran conectat prin bretele cu acesta. Dupa aceasta intersectie, inelul mai merge inca circa 700 de metri la sol, paralel cu Pepiniera Petricani, pe ambele parti ale caii ferate.
- la intersectia cu Soseaua Petricani, inelul ramane la sol, iar Soseaua Petricani il sub-traverseaza. De asemenea va mai exista un al doilea pasaj subteran, care il subtraverseaza pe primul, si care face legatura intre soseaua Petricani si inel. La aceasta intersectie, proiectantii au prevazut si o gara. La circa 600 metri de aceasta intersectie urmeaza intersectia cu Soseaua Pipera Tunari. Inelul ramane la sol iar Soseaua Pipera-Tunari il traverseaza prin pasajul suprateran existent.
- dupa aceasta intersectie inelul mai merge circa 900 de metri la sol pana la intersectia cu strada Avionului, care va fi largita. Aici, inelul ramane la sol, iar strada Avionului il traverseaza printr-un pasaj suprateran.
- la circa 200 de metri de intersectia cu strada Avionului, partea inelului aflata la Nordul caii ferate intra in subteran. Partea Sudica ramane la sol pana dupa intersectia cu bulevardul Aerogarii, dupa care va intra si ea in subteran. Linia de cale ferata ramane la suprafata si este traversata de bd Aerogarii si Soseaua Nordului printr doua pasaje supraterane. Pasajul de la bd Aerogarii deja exista. Arhitectii din Comisia Tehnica de Urbanism au propus eliminarea pasajului de la intersectia cu Soseaua Nordului. Cele doua ramuri ale inelului median, o data intrate in subteran vor subtraversa parcul Herastrau si vor iesi din nou la suprafata, cu ambele sensuri pe partea de Nord a caii ferate, inainte de intersectia cu bd. Poligrafiei. Tunelul lung are circa 3 km, iar cel scurt 2,2 km. Relatiile intre inel si bd Poligrafiei se vor face prin doua pasaje, unul subteran pentru directia E si unul suprateran pentru directia Vest.
- dupa ce iese la sufrafata, inelul isi continua traseul pe langa calea ferata pana la intersectia cu Calea Grivitei pe care o va supratraversa prin modificarea podului existent.
- la intersectia cu liniile de cale ferata, inelul le va traversa printr-un pasaj suprateran si va forma un mare nod rutier. Aici proiectantii au discutat si amplasarea unei gari internationale. Dupa traversarea liniilor de cale ferata inelul va intra pe bd. Constructorilor si ajunge in Soseaua Virtutii la Piata Crangasi. Proiectantii au propus si varianta de a ocoli Lacul Morii pe la Vest, ca sa existe o alternativa la Soseaua Vitutii si sa ajunga in viitoarea penetratie spre A1.
Pasajele supraterane sunt prevazute in urmatoarele locatii:
- la intersectia inelului cu Soseaua Andronache;
- de-a lungul Cimitirului Andronache;
- la intersectia cu Autostrada Bucuresti-Brasov;
- la intersectia inelului cu strada Avionului;
- la intersectia cu bd. Poligrafiei;
- dupa intersectia cu Calea Grivitei, peste liniile de cale ferata;
Psaje subterane sunt prevazute in urmatoarele locatii:
- doua pasaje la intersectia cu Soseaua Pericani, aflate la adancimi diferite deoarece se incaleca;
- un pasaj pe sub Parcul Herastrau. Partea din Nordul caii ferate va intra in subteran dupa intersectia cu strada Avionului, cea din Sud, dupa intersectia cu bd. Aerogarii. Ambele vor iesi la suprafata inainte de intersectia cu bd. Poligrafiei.
- un pasaj la intersectia cu bd. Poligrafiei.
Proiectul inelului median este realizat de un consortiu de 5 birouri de proiectare: Proiect Bucuresti, Ecoterra, Metroul SA, Western Outdoor si Alpha Studio. Acest consortiu a fost desemnat in urma unei licitatii publice, valoarea de proiectare fiind de circa 12 milioane de lei.
La prima prezentare a inelului median, Sorin Gabrea, unul dintre arhitectii care proiecteaza artera si membru in Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, declara: "Vorbim despre o artera urbana, un proiect realizat in sistem modular si care va avea o lungime intre 13 si 16 km. Este vorba de un sistem complex, compus din calea principala de rulare pe care se va circula cu viteza de aproximativ 80 de km/ora, si care va avea cate trei fire de circulatie pe sens, pe cea mai mare parte a parcursului. Pe langa aceasta cale de rulare principala, vor fi cai secundare ce vor viteza maxima cea admisa in localitati", a explicat Gabrea.
Construirea inelului median este unul dintre proiectele cele mai importante propuse de Masterplanul de Transport (strategia de trafic a orasului) pentru fluidizarea traficului. Scopul inelului median este acela de a reduce traficul de tranzit care, in lipsa unei sosele de centura circulabile, se redirectioneaza pe inelul principal de circulatie. De asemenea, inelul median crea o legatura mai buna cu Aeroportul Otopeni, al carui trafic va creste in urmatorii ani de la 3,5 milioane de calatorii la 20 de milioane de calatori.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
O mare tzeapa. Sa sapi 3km sub herastrau??? Bine ca nu fac un tunel de 10km care sa treaca pe la universitate. Asta e primarul cartitelor. Votat de toate legumele umane.
Presupunind ca asta s-ar rezolva, si ca s-ar rezolva si parcarile pentru cei care vor sa-si lase masina la intrare in Bucuresti, tot ar fi necesara o artera rapida, in primul rand bucurestenilor. Ar fi lasate strazile "interioare" pentru deplasarile pe distante mici (intraurban), iar cei care se depaseaza spre zonele limitrofe sau mai departe, o vor putea face in conditii optime, fara sa se incomodeze reciproc.
Si asta nu ar impiedica dezvoltarea transportului comun, dimpotriva.
E o parere strict personala, dar tin mult la ea deoarece, de ani buni, una din dorintele pe care mi le pun este sa nu fiu nevoit sa trec cu masina prin Bucuresti.
trebuie sa fii total paralel cu subiectul sa crezi ca e mai bine sa bagi miliarde de euro intr-un tunel pe sub parc intr-un sol sedimentar cand ai putea cu aceeasi bani sa largesti soseaua de centura la 3-4 benzi pe sens.
stiti de ce n-are bucurestiul cladiri de 50 de etaje? de ce se construieste metroul la 3 metri de suprafata? vreti sa fiti cartite? macar faceti un efort sa intelegeti miza.
aruncati o privire pe harta. avem cale ferata care inconjoara orasul, cu ramificatii care intra pana in buricul targului, de exemplu la obor si cotroceni. simpla reabilitare a acestor linii ar costa infinit mai putin decat aberatia suspendat-ingropata. ganditi! oprescu propune o solutie care va costa miliarde. o gramada de bani irositi ca sa-si ia el spagile de rigoare.
Ce mare lucru ar putea sa rezolve o strada cu doua sensuri de circulatie, cate unul pe fiecare sens, numita pompos autostrada ? OK ! sa construiasca aceasta STRADA, dar cu costuri pentru o strada si nu cu costuri de autostrada. Este o mare diferenta de pret intre cele doua.
In Amsterdam sunt 'parcari' de mii de biciclete. Chiar daca e mai frig decat la noi, toti sunt biciclisti si au prioritate pe toate strazile.
Despre asta e vorba, daca noi vrem sa traim intr-o capitala nepoluata si in care sa conteze interesul public, nu interesele lui Oprescu si al soferilor la care li s-a lipit fundul de scaunul masinii.In plus de banii aruncati pe autostrazi zburatoare, probabil ca s-ar putea face metrou si tramvaie rapide nu numai in tot Bucurestiul ci si legaturi rapide cu orasele din jur asa incat sa stai la 20 km de Bucuresti si sa ajungi la servici in maxim o ora de acasa.
Dar daca renuntam la mentalitatea asta de 'smecheri' cu piciorul pe acceleratie si ne uitam ce fac state mai civilizate ca noi
La aia e clima mai rece , iti permiti sa mergi cu bicicleta . La noi si in autobuze transpiri si mori de cald dar cu bicicleta .
La sfarsit tragi linie, te alegi cu o ora de miscare pe zi, aer mai curat in oras, o factura pe mancare ceva mai mica...
Oare olandezii aia or fi chiar atat de imbecili sa pedaleze aiurea? Dar danezii? Copenhaga e orasul bicicletelor. Toti miros a transpiratie prin birouri?
iar la fiecare cap de autostrada sa iasa o linie de metrou si sa existe parcari pentru masinile celor ce vin ocazional, cu treaba, din provincie.
o retea adecvata de transport in comun, cu conectii bune, ar fi mult mai utila.
si apropo, bucurestiul ar trebui parasit, capitala mutata la brasov sau sf. gheorghe.
oricum, bucurestiul este ceva ciudat.
ex: un provinical aflat ocazional in bucuresti, este terminat. la transportul comun de suprafata e musai sa iei un card, sa dai un telefon e musai sa iei un card.
am trait ani buni in nyc, unde inca mai poti plati cash in autobuz, mai poti lua o calatorie la metrou sau sa dai un telefon cu monede.
bucuresti este un jeg. si va deveni unul si mai mare.
oprescu viseaza sosele suspendate si gari internationale, iar in cartierele marginase nu sunt canalizari, nu e asfalt, lumea traieste intr'o inghesuiala insalubra. jenant.
votati oparescu, un mitica perfect !
pai dece sa ne dam cu parerea ? sa lasam alesi ca dr. mitica oprescu sa ne aranjeze viitorul, viata.
rolul platitorului de taxe este sa taca malc. sa dea banu' si..ciocu mic si joc de glezne..
ai dreptate, orasul este jeg din cauza locuitorilor. e bine ca'ti faci autocritica ..
tot inainte !
Si pot sa-ti mai ofer exemple! Da mai bine
du-te si vezi si pe urma sa dai din tastatura.
Hai să vedem:
- Intrarea dinspre Steinhauesel
- Ia de vezi intrarea in Munich
- la iesirea spre Nuernberg si Deggendorf
Ştii cu ce se leagă aceste intrări/ieşiri ? Cu ce spune Lupu, adică cu centura.
Orice om cu creier acoate circulaţia auto din oraş, nu-i facilitează celui ce vine dinspre Braşov şi vrea să meargă la Giurgiu tranzitul prin centrul Bucureştiului nici supra nici subteran. Cu creierul se judecă! Sigur, nu e cazul lui Oprescu şi văd că nici al tău !
Dar îţi spun eu de ce face tâmpenia asta: pentru că centura este la ministerul transporturilor şi .... trebuie să facă şi el ceva - în afară de ceasuri aurite - chiar o tâmpenie dar să fie ceva cu bani mulţi ca să-i iasă şi lui ceva !...
Adica "la iesire", ai inteles? NU cum vrea Oprescu!!!
Da, trebuie infrastructura dar proiectul tot megaloman si imbecil ramane. Traficul trebuie deviat pe inele, situate cat mai spre exterior. S-a terminat cumva centura cu 4 benzi si pasaje la intersectiile importante ?? Sau o lasam balta ca sa salvam capitala si planeta cu pasaj pe sub lacul Herastrau ?
Voi acolo la PSD altceva decat suspendari mai stiti ? Incercati macar niste variatii. De exemplu suspensori!
Sa inteleg ca diumneavoastra lucrati ca arhitect si sunteti specializat in proiecte urbanistice?
Aberatie mai mare ca asta nu am mai auzit! Deci urmand rationamentul tau, o masina nu polueaza daca circula ci doar daca sta pe loc cu motorul pornit la stopuri si ambuteiaje ?
Dg are dreptate, in bucuresti trebuie descurajat plimbatul cu masina ci folositul mijloacelor de transport in comun.
In romania tot taranul/tiganul isi urca fundul in masina, ca mna, are valoare el nu e un terchea berchea sa mearga cu metroul ... desi se urca in masina sa se duca sa-si ridice ajutorul de somaj sau alocatia celor 12 puradei.
In orice alta tara din europa ai sa vezi oameni imbracati la costum care merg la serviciu pe bicicleta sau cu metroul/autobuzul.
De ce? Pt ca parcarea te usuca de bani, impozitul si asigurarea au un pret considerabil.
La noi fiecare parcheaza unde il taie capul, iese pe strada cu orice tomberon de masina iar asigurarea si impozitul sunt o gluma.
Asta e motivul pt care Bucurestiul e poluat ... nu pt ca stai tu la stop prea mult.
Oh Doamne! Postacii hotnews au fugit din gradina ta!
am mers cu un autobuz expres din piata romana in damaroaia. mi'a luat, fix, o ora.
crezi ca e normal ? atat ar fi trebuit sa faca autobuzul ala, diesel, cu fumul taras ?
poate multi ar lasa auto personal acasa, daca ar avea mijloacele de transport mergand bine. dar, vai, edili dumbovitei au fragmentat trasee...
ca sa traversez orasul, trebuie sa schimbi trei mijloace de suprafata sau combinat cu metrou. platesti trei calatorii. cel putin.
in montreal, exista bilete de tranzit, cu un bilet folosesti trei mijoace de transport in comun. ex. ei autobusul de acasa pana la metrou, ceri transfer la sofer si intri la metrou. acolo, imediat ce treci intrarea, exista automate unde, printr'o apasare de buton, ei alt bilet, valabil o ora. cu el poti urca in autobuzul de care ai nevoie, odata iesit la suprafata.
si ca veni vorba, metroul din montreal este cel mai confortabil si silentios cu care am calatorit vreodata.
sistemul de transport in comun, din montreal, bate pe cel din new york, desi, si acolo, se dau bilete de tranzit, de la un autobus la altul.
adica, mergi cu doua trasee pe un bilet...si conectiile sunt bune.
nu ingheti prin statii cu orele.
daca ar fi asa si la bucale, ar sta multe masini in parcare..
si primarele ar fi mai putin injurat, oricine este el.
daca oprescu chiar era doritor sa-si materializeze aceasta propunere din fosta lui campanie la primarie, ar fi trebuit sa inceapa demersurile de realizare imediat dupa instalarea in fotoliul de primare general, nu acum, in preajma altor alegeri.
mai mult, cred ca corect din partea lui ar fi trebuit sa faca un referendum la nivelul capitalei, dupa o prealabila informare a bucurestenilor. ar fi ramas surprins sa constate ca nu se vrea asa ceva.
Da, cea mai sanatoasa varianta este sa se dezvolte cat mai mult transportul in comun, cu cai de circulatie dedicate strict transportului in comun si incurajarea folosirii acestora....o alta masura ar fi aceea de taxare a accesului in zona centrala.
pentru habarnavistii romani care au vizitat orase din europa, mesajul meu este ca n-ati inteles nimic.
transportul in comun este sustinut de catre orice tara cu impozite asupra masinilor. atunci cand romanul va plati 2000e/an la impozitele puse celor de afara, atunci sa vorbeasca de ratb/metrou/biciclete.
pana una intr-alta planul trebuie dus la capat, din pacate capatul lui este peste 20 de ani.
intrebarea mea este : vrea cineva sa inceapa sa munceasca pentru viitorul tarii ????
E vorba romaneasca, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul..
Autostrazile alea din Boston (care merg cativa km si pe sub Atlantic) au fost scumpe si dupa standarde financiare americane. De fapt zona respectiva e cea mai scumpa lucrarede constructii civile executata vreadata.
Si si-au permis-o sa o faca exact din motivul asta: SA O SCOATA DIN ORAS....
Am vizitat de cateva ori Bostonul. Mie unuia "de la la tara" mi-a fost mult mai comod sa las masina in parcare la intrare in oras (PARK&RIDE) si sa merg cu trenul (metroul lor): Era mult mai ieftin mai rapid si mai putin stresant. 1.25USD biletul +5USD/zi parcare la periferie versul 15USD/ora parcare in centru + timp pierdut pentru a o gasi pe aceea libera.
La noi: A1 ajunge la Otopeni? Sau A2?
E vreo parcare la intrarea in Bucuresti pe A1? E RATB acolo? Daca zic despre concurenta neloiala dintre RATB si METROREX, deja devine prea complicat de inteles...
Iar "solutia" lor e clara pe langa masini aducem si tiruri prin Bucuresti ca de-aia se numeste autostrada...
Trebuie neaparat determinati bucurestenii si cei ce vin in oras sa foloseasca mijloace de transport in comun. Inteleg prin asta construirea de linii de metrou la capetele autostrazilor sau soselelor care acced spre oras; construirea de parcari mari si ieftine la aceste extremitati; taxarea suplimentara, descurajarea celor care insista sa intre in zonele aglomerate; incurajarea deplasarii cu biciclete, prin extinderea pistelor si legiferarea protectiei ciclistilor.
Astfel Drumul Taberei sa iasa spre centura autostrada si nu spre Razoare, Giulestiul spre centura , nu spre Podul Grand si tot asa toate cartierele.
Nu are sens sa aduci toate masinile sa tranziteze centrul. Tangentiala ar fi buna , dar numai dupa realizarea centurii si a stapungerilor spre centura.
Oare n-ar trebui ca cineva (de exemplu Oprescu sau constructorul) sa incaseze o amenda pt asta?
Nu a realizat nici un proiect care sa-i apartina! Nici macar unul singur!
Mai pot adevaratii bucuresteni sa aiba in fruntea urbei lor un maimutoi de talia acestui fost independent si actualmente PSD-ist sadea (campania lui electorala va fi coordonata de Miron Mitrea, alt hot, la fel de mare ca Bombonel Nastase)? Se mai lasa bucurestenii prostiti de acest demagog libidinos, care se crede intr-un film cu prosti, prostii fiind bucurestenii?
Se aude in targ ca urmatorul pe lista descinderilor DNA va fi Oprescu, ceea ce nu ma mira deloc, caci spaga pe care a luat-o Oprescu de la dublarea costurilor la cele doua proiecte enumerate mai mult, care inseamn cateva sute de milioan de euro.
Stie cineva cam cat inseamna doar 10% aplicat la vreo 200 de milioane de euro? Cam atat si-a tras strambatura asta de Oprescu.
Mi-e scarba!
SUcces ORICUI va face asa ceva!
Mai degraba dom primar are nevoie de niste planse colorate de aratat electoratului ca sa uite de promisiunile alea idioate cu autostrada suspendata, aia de facut pe raza, si nu pe diametru..
P.S. Statia de epurare de la Glina a fost pornita doar in acest an si epureaza 50% din apele menajere ale Bucurestiului. Restul rahatului merge direct in garla, scuze de vorba proasta..
http://infoinsider.ro/2011/05/13/oprescu-is-orange-arhitectul-isi-acopera-greselile-cu-iedera-iar-chirurgul-cu-coliva-cu-cu/
Numai noi românii nu putem să mergem cu autobuzul pt că ne pute. De fapt ne place să ne simţim domni în maşină, chiar dacă stăm ca proştii în trafic şi ne îmbolnăvim copiii cu noxe...
muhahahahahaha
pentru cei care vorbesc de cum e afara si compara cum e acolo, de ce nu spun ca fiecare oras are si cai de ocolire a oraselor si a centrului orasului?! si oare oamenii aia s-au trezit direct cu autostrada construita? intr-adevar sunt cu mult in urma lor, dar nu putem ajunge la nivelul lor decat prin munca si auto disciplina. trebuie sa renuntam la mentalitatea de acritica orice pt ca asa a zis un adormit de politician care nu isi urmareste decat interesul lui. haideti sa vedem partea buna si cum putem ajuta la gasirea de solutii mai bune. asta indiferent de cine construieste soseaua respectiva.
eu merg frecvent din drumul taberei spre urziceni, via Colentina. imi ia cel putin o ora sa ies din Bucuresti. atat din cauza aglomeratiei cat si a semafoarelor si intersectiilor. daca as traversa mai repede ar creste si confortul meu (deoarece nu ma mai stresez atat in trafic si conduc linistit si mai putin timp) cat si a celorlalti bucuresteni, pentru ca traversez mai repede si deci noxe mai putine.
Pe scurt: o gramada de pasaje supra si subterane in cele mai nenorocite si imposibile locuri (cum ar fi un santier urias in Petricani pentru o strada care sa il taie perpendicular??, cum ar fi un santeier urias in zona Herestrau pentru acel pasaj subteran fantasmagoric pe sub lac) ca sa legi Colentina cu Crangasi pe sub parcul Herestrau. Discutam de un proiect de miliarde de euro si de ani (nu ani, zeci de ani) de munca si de rascolit zona de nord de la est la vest) si zau daca inteleg care e avantajul ala urias. Va mai fi inca o poarta de iesiere pentru aia din Pipera si cam atat. Miliarde de euro si zeci de ani de munca (pasajul Basarab a avut nevoie de 6 ani, remember? Un singur pasaj de 2,5 Km) doar ca sa aiba dom' primar si el niste hartii de aratat alegatorilor bovini peste 10 luni, ca sa uite de promisiunea aia idioata cu autostrada suspendata.
Nici unul dintre ei nu a rupt mata-n doua si sa zica:
- avem nevoie de strazi libere, perfect, construim parcari si strangem masinile de pe strazi.
- avem nevoie de transport pentru cetateni, perfect, din banda aia ocupata de masinile parcate facem banda pentru autobuze si/sau troleibuze.
- pe liniile de transport foarte aglomerate bagam autobuze articulate.
- vorbim la transporturi si extindem in parteneriat metroul prin locurile esentiale ca-i necesar.
- extindem reteaua de tramvai si o facem eficienta, o separam de trafic unde este posibil.
Dupa ce faceau toate astea mai dadeau cu mucii-n fasole si puneau de o gaura pe sub herastrau.
Dar in momentul de fata sunt doar ambitii ale unor oameni (cativa din pacate) in detrimetul catorva milioane si din pacate astia cativa milioane mereu sunt cu pantalonii in vine.
M-am staurat de gargara lui Oprescu, de fatarnicia lui Videanu, de hahaiala lui Basescu, de prostia lui Ciorbea, de furturile lui Halaicu.
dar, pentru ca spuneam cam la fel, ma raliez si sustin ce zici. putin le-a pasat primarilor, indiferent de steagul politic, de bucuresteanul de rand. mai ales a acelora care locuiesc in cartiere marginase, de case la curte, fara canalizare, asfalt si mijolace de transport spre munca. sunt cartiere in buc. unde oamenii mai au latrina in curte..
si el face tunele...
io am plecat din buc. de cativa ani.
si nu-mi pare rau.
intr-un orasel viata e mai placuta. am loc de parcare, la piata si la supermarket merg pe jos.
e liniste, am un parc in vecinatate. e placut sa faci plimbari pe jos, nu e poluare.
Cine analizeaza daca solutia e buna? Are in vedere traficul peste 10-20-30 de ani? Daca executia va fi ca la pasajele peste largita centura de nord, va fi jale. Cum va fi traficul PANA la intrarea pe inel - tot pe sos. Colentina, poate mai mare! Nu mai vorbesc de Grivita!
O solutie solida si de viitor ar fi (scumpa!) un inel complet de autostrada care sa inconjoare orasul cu MULTE conexiuni DIN INTERIOR!
Dar cu haosul din urbanismul Bucurestiului e greu sa te lupti!
La ei, fiecare intersectie intre bulevarde majore este denivelata, sunt si semafoare, dar nu pe arterele principale.
PS: Autostrazile suspendate s-au construit pe vremea cand orasul era guvernat de englezi. Asta o spun pentru carcotasii anti-chinezi.
-polueaza orasul cu noxe si fonic
-reprezinta o bariera in oras, taindu-l in 2
-zona de pe langa ele decade social si economic (cine vrea sa locuiasca langa autostrada?!) si devine periculoasa, adevarata gaura neagra in oras
pentru o cale ferata de centura, pe care trece un tren pe zi.
macar niste semafoare, care sa dea o sansa si celor de pe centura.
cat e de scump sa plantezi cate patru semafoare la fiecare intersectie grea, de pe centura ?
Si noi bagam traficul greu in intersectia asta ?
Ametitul asta de primar vad ca se ambitioneaza cu ideea. Probabil nu i-a ajuns spaga de la Arena Nationala.
Eu nu vreau ca parcul din zona sa fie macelarit. Unde s-a mai pomenit sa transformi zonele rezidentiale in zone de trafic intens, asta in conditiile in care toate orasele incearca sa elimine traficul din centrul lor. Vezi Londra si interzicerea masinilor cu cilindree mare.