Arhitect sef Sectorul 3: Pe aproape 15% din suprafata Bucurestiului se pot face constructii noi
"Exista foarte mult spatiu de construit in Bucuresti. Mai mult de 30% din suprafata Bucurestiului poate primi investitii noi. Sunt peste 6.000 de hectare de teren pe care se poate construi", a spus Dumitrascu.
Arhitectul a afirmat ca, respectand legislatia privind urbanismul, din cele 6.000 de hectare disponibile raman peste 3.000 de hectare de teren pe care se poate construi in Bucuresti.
"Bucurestiul are un deficit de circa 100.000 de locuinte, iar pe cele 3.000 de hectare disponibile ar avea loc sute de mii de locuinte. Noi suntem mult sub media europeana si in ceea ce priveste spatiile hoteliere, spatiile de birouri sau spatiile de retail", a adaugat Stefan Dumitrascu.
Suprafata Capitalei este de 228 de kilometri patrati, adica 22.800 de hectare.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
in loc sa intrebe aveti bani sa treceti strada? dar sa cumparati un apartament nou?
nu poti sa ai deficit atata timp cat ansambluri intregi de locuinte stau goale pentru ca nu isi gasesc cumparatori!
de ce credeti ca a dat asmita faliment?
"Noi suntem mult sub media europeana si in ceea ce priveste spatiile hoteliere, spatiile de birouri sau spatiile de retail"...cum ramane cu gradinite,teatre, biblioteci, zone sportive etc? Sau astea nu intra in planurile lor pentru ca nu le aduc profit?
Cum ramane cu populatia existenta, cu spatiul personal necesar fiecarui om, cu strazile care abia mai fac fata si asa la traficul existent?
O zona nu inseamna doar blocuri si cu siguranta nu inseamna blocuri construite la cativa metri unul de celalalt. Sau ne intoarcem la comunism cand trebuia toata lumea sa stea la bloc, indiferent de conditiile existente, toti inghesuiti ca sa incapa.
Sunt de acord ca trebuie construite si blocuri. Dar nu doar pentru a reface specula imobiliara si a permite ridicarea unor blocuri care probabil vor pica la primul cutremur mai mare, atat de prost sunt facute.