Primaria sectorului 2 vrea sa construiasca sase parcari supraetajate, automate, intre blocurile din cartierele Mihai Bravu, Colentina, Chisinau si Pantelimon. Potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei, acestea vor insuma 633 de locuri de parcare. Lucrarile de construire sunt programate sa inceapa in luna mai, iar reprezentantii institutiei promit sa le finalizeze in termen de doua luni. Proiectul are nevoie de acordul Asociatiilor de proprietari.

Foto:

Deocamdata, autoritatea locala este in discutie cu Asociatiile de proprietari pentru ca acestea sa-si dea acordul pentru acest proiect. Daca cetatenii vor fi de acord, imediat dupa finalizarea proiectului tehnic, Primaria sector 2 va organiza licitatie pentru alegerea constructorului. Dupa finalizarea lucrarilor, parcarile vor fi date spre inchiriere locatarilor din imobilele aflate in vecinatate, la pretul actual de rezervare al locurilor de parcare la sol, respectiv de 86 de lei pe an.

Cele sase blocuri de parcare vor fi construite la urmatoarele adrese:

- Bulevardul Chisinau nr. 24: 177 de locuri,

- Strada Rascoala 1907 nr. 10: 114 locuri.

- Soseaua Pantelimon nr. 330: 125 de locuri,

- Soseaua Pantelimon nr. 283: 110 locuri,

- Soseaua Mihai Bravu nr. 47 – 49: 59 de locuri,

- Strada Fainari nr. 8: 48 de locuri.

Administratia locala a decis sa amplaseze blocurile de parcare in aceste locatii deoarece "aici se afla o criza acuta de locuri de parcare si nu exista teren disponibil pentru extinderea parcarilor la sol".

"In functie de particularitatile zonelor, noile parcari de resedinta vor avea dimensiuni variabile si vor fi amenajate in cladiri inalte de patru etaje acoperite cu tabla, iar in interior vor fi montate utilaje gen carusel. Fiecare abonat va beneficia de o cartela magnetica au ajutorul careia va parca autovehiculul in interior de unde va fi preluat automat si va fi pozitionat la etajul liber, unde va ramane pana la preluarea lui. Noile parcari vor avea generatoare de curent, pentru cazurile de avarii in retelele publice de alimentare cu energie electrica, astfel incat sa fie functionale in orice situatie", se arata pe site-ul Primariei sector 2.

Potrivit Primariei sector 2, beneficiile acestor parcari sunt urmatoarele:

- autovehiculele sunt protejate de intemperii si de riscul de-a fi furate sau vandalizate

- locurile de parcare sunt suplimentate folosindu-se o suprafata mult mai mica de teren fata de parcarile la sol