​​FOTOGALERIE Alin Cocos, fiul vitreg al Elenei Udrea, construieste un centru comercial de doua etaje pe strada Lipscani, in Centrul Istoric. ONG-urile acuza ca au fost distruse vestigii istorice

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 13 martie 2012, 8:24 Economie | Imobiliar


FOTOGALERIE Ce propun arhitectii sa se construiasca pe terenul din strada Lipscani nr. 32-34
Alin Cocos, fiul vitreg al fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, vrea sa construiasca un centru comercial parter si doua etaje, cu club de noapte la subsol, pe strada Lipscani, in Centrul Istoric al Capitalei. Mai multe organizatii neguvernamentale acuza ca, pentru a face loc acestei constructii, au fost distruse ruinele unor pivnite din secolul XVII. Arhitectul care face proiectul pentru noua cladire spune, referitor la ceea ce se intimpla pe santier, ca este "un exces de zel din partea constructorului"."Proprietarul doreste sa construiasca o cladire cu subsol, parter si doua etaje. La subsol va fi un club, iar in restul cladirii comert. Probabil, spatiul va fi ocupat de un magazin de marca. Ca si arhitectura, in acest moment ne-am gandit sa facem trei corpuri de cladire, legate intre ele, pentru a pune in evidenta ruinele celor trei cladiri descoperite in urma cercetarilor arheologice. Initial am vrut sa facem un pasaj comercial care sa lege strada Lipscani de strada Selari, insa acesta trebuia sa treaca si pe terenul vecinilor. Anul trecut am vorbit cu ei si au fost de acord, intre timp insa terenul a fost vandut si nu am reusit sa luam legatura cu noii proprietari, motiv pentru care am renuntat la idee. Arhitectura cladirii pe care noi o propunem este moderna, insa nu va fi stridenta", a declarat pentru HotNews.ro Sorin Gabrea, arhitectul care face proiectul.

Deocamdata, acest proiect nu a primit autorizatie de construire, el urmand a fi discutat in Comisia Nationala a Monumentelor Istorice si avizat de Ministerul Culturii. Daca cele doua institutii isi vor da acordul, arhitectul sef al Capitalei va decide daca elibereaza sau nu Autorizatia de construire. Alin Cocos a acumparat terenul in suprafata de 3.370 mp anul trecut, impreuna cu Anghel Marian. Cei doi sunt beneficiarii constructiei si ai terenului, conform datelor de pe site-ul Primariei Capitalei.

Desi arhitectii nu au obtinut inca autorizatia de construire pe aceasta cladire, pe santierul din strada Lipscani se lucreaza de zor. Reprezentantii Asociatiei Arhitectura Restaurare Arheologie (ARA), un ONG care se ocupa de protectia patrimoniului, sustin ca pe teren se toarna deja fundatiile pentru o noua cladire, iar pivnitele din secolul XVII, care au fost descoperite in 2010 au fost distruse. La vreme respectiva, santierul a fost oprit pentru cercetare arheologica, iar terenul vandut.

FOTOGALERIE Imagini cu distrugerea ruinelor
"In acest moment, pe strada Lipscani, nr. 32-34, o parte din ruinele pivnitelor din secolul al XVII -lea au fost distruse de stalpii  de beton care se toarna pentru o noua constructie. Asa cum am constatat la fata locului, pentru a fi turnata fundatia de beton din vecinatatea aliniamentului strazii Lipscani, au fost demolate elementele cele mai valoroase ale sitului – boltile si arcele dublouri ale pivnitelor din sec. al XVIII-lea, monumente istorice clasate. Pe de alta parte, panoul de santier anuntă ca există o autorizatie de desfiintare partiala  emisa de Primaria Capitalei, iar lucrarile care se desfasoara – turnare de fundatii – nu sunt lucrari de desfiintare, sunt lucrari de constructie neautorizate, din moment ce nu exista o autorizatie in acest sens. Din punct de vedere legal, desfiintarea, chiar si partiala a unui monument istoric facuta in absenta declasarii monumentului este o infractiune (L.422/2001, republicata, art. 54, 1). Nu am cunostinta de existenta unui ordin de declasare a acestor monumente istorice, insa va pot spune cu siguranta ca ceea ce se poate vedea ca s-a distrus reprezenta o parte a monumentului istoric. Daca Primaria Capitalei a emis o autorizatie de desfiintare partiala, atunci desfiintarea nu se putea referi la ceea ce s-a demolat pentru ca tocmai partile demolate au fost propuse pentru conservate in situ de catre colectivul care a realizat cercetarile de arhitectura, colectiv din care am facut si eu parte”, a declarat pentru HotNews.ro Virgil Apostol, reprezentant ARA.

Potrivit ARA, ruinele distruse erau unele dintre putinele marturii arhitecturale istorice conservate in Bucuresti. "Aceste ruine erau printre cele mai spectaculoase pivniţe cu bolţi cilindrice întărite de arce dublouri ale unui edificiu din secolul al XVIII-lea. Spectaculosul subsol cu bolţi cilindrice este parte a unui sit compus din trei monumente istorice. Acestea au fost cercetate şi evaluate de arheologi şi arhitecţi specializaţi în analiza şi valorificarea vestigiilor de arhitectură şi arheologie. Aceşti specialişti au recomandat conservarea in situ a celor trei monumente din sec. al XVIII-lea".

La solicitarea HotNews.ro, Primaria Capitalei a raspuns ca a eliberat o autorizatie de "desfiinţare parţială ziduri existente la subsol pentru imobilul situat în str. Lipscani, nr.32-34, sector 3”, pe 21 octombrie 2011. "Lucrările solicitate constau în: desfiinţare parţială ziduri existente subsol, conform studiu istoric, avizelor Ministerului Culturii cu planşe anexă la acestea, planşe pe care sunt evidenţiate zidurile propuse spre desfiinţare, precum şi celelalte acorduri prevăzute de legislaţia în vigoare", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei catre HotNews.ro.

In ceea ce priveste Autorizatia de construire, in baza careia s-ar fi putut turna fundatiile de pe teren, reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca nu au eliberat un astfel de document. HotNews.ro a solicitat Primariei Capitalei sa verifice daca lucrarile care se desfasoara pe santier respecta autorizatia de desfiintare, insa nu am primit niciun raspuns in acest sens.

Sorin Gabrea, arhitectul care face proiectul pentru noua cladire, a declarat pentru HotNews.ro ca a vazut ce se intampla pe santier. "Este un exces de zel din partea constructorului. Noi nu avem niciun amestec. Nu se toarna fundatiile  pentru o noua constructie. Se executa doar lucrari de punere in siguranta a amplasamentului si a cladirilor vecine. Inainte ca actualul beneficiar sa cumpere terenul, aceasta proprietate a fost vanduta de doua ori. Primii doi proprietari au facut sapaturi arheologice in 2010 si 2011. Din cauza sapaturilor, constructiile vecine au necesitat lucrari de punere in siguranta. O parte dintre boltile pivinitelor au cazut singure in iarna 2010-2011, fiindca nu au fost protejate. In proiectul nostru, am prevazut conservarea si refacerea pivnitelor. Sunt foarte potrivite pentru amenajarea clubului din subsol", a declarat pentru HotNews.ro Sorin Gabrea.

Contactat de HotNews.ro, Alin Cocos a declarat ca lucrarile care se desfasoara pe str. Lipscani, nr. 32-34, respecta autorizatia emisa de Primaria Capitalei: "Ministerul Culturii a facut descarcare de sarcina arheologica pe acest teren. Am facut exact cum ne-au spus ei. Lucrarile pe care le facem respecta autorizatia eliberata de Primaria Capitalei. Noi nu ne permitem sa facem asemenea lucruri. Nu stiu cine si-ar permite sa demoleze astfel de vestigii. Stalpii care ati vazut ca se turnau pe teren sunt piloti si sunt facuti pentru a sustine cladirile vecine".

Din fotografiile facute la fata locului de ONG-isti reiese ca fundatiile au fost turnate pe toata suprafata terenului, nu doar in dreptul constructiilor invecinate, pentru a le sprijini. "Fundatiile si stalpii de beton au fost turnati si la strada Lipscani, unde nu exista nicio cladire care sa fie sprijinita. De asemenea, punerea in siguranta a cladirilor trebuia facuta fara a fi distruse ruinele", a declarat Virgil Apostol, reprezentantul ARA.

Pe acest amplasament, in 2009, Primaria sectorului 3 a eliberat o autorizatie de construire care permitea edificarea unei constructii de 3 etaje. Autorizatia de construire a fost data pe 15 octombrie 2009, in ultima zi in care primariile de sector mai puteau elibera autorizatii de construire/desfiintare pentru zonele protejate si cladirile monument istoric. Dupa aceea data, aceasta atributie revenea Primariei Capitalei. In baza acestei autorizatii au inceput sapaturile, insa s-au descoperit ruinele. Beneficiarul autorizatiei: Lucia Chereches, o celebra avocata.

Contactat de HotNews.ro, Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al sectorului 3, a declarat ca "lucrarile de construire executate in baza Autorizatiei de construire 1108/15.10.2009 au inceput pe 12.03.2010. Autorizatia expira pe 12 martie 2012. Nu stiu daca se executa lucrari in baza acestei autorizatii. Pentru prelungire, beneficiarii vor trebui sa se adreseze Primariei Capitalei". Pe panoul de santier postat la fata locului se specifica insa ca se lucreaza dupa autorizatia de desfiintare emisa de Primaria Capitalei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11947 vizualizari

 • -15 (33 voturi)    
  xvii cui ii place? (Marţi, 13 martie 2012, 8:36)

  gigel [anonim]

  smecherilor de la diferite ong care fac caterinca de cate ori se incearca sa se construiasca ceva, le recomand sa isi anuleze contractele la gaze, electricitate si apa si sa nu mai se imbrace decat in materiale tesute pesonal de ei. niste ipocriti. au fost distruse ruinele, pai mai frate ruina inseamna ca deja a fost distrusa. daca sapi o suta de metri ajungi in neolitic si tot gasesti un os ceva. traiti frate in prezent. selectati cu atentie ce vrea tot poporul sa conserve, nu tot ce e vechi e bun.
  • +13 (19 voturi)    
   corect.. (Marţi, 13 martie 2012, 9:43)

   Trebonius [utilizator] i-a raspuns lui gigel

   Daca e in ruina inseamna ca a fost deja distrusa...pai atunci jos si cu toate vestigiile dacice si romane din tara, toate cetatile sunt in ruine, in loc de ele sa se faca cluburi maneliste de noapte sa se distreze odraslele de interlopi.
   • -5 (15 voturi)    
    ruinele daco-romane (Marţi, 13 martie 2012, 10:05)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Trebonius

    nu sunt pe str. lipscani.,,,,,,,faci niste analogii nepotrivite....treb. facute niste vitrine, precum cele de la bnr. si e suficient, altfel stam pe loc.....nu vedem terminata zona istorica a capitalei niciodata.
  • +10 (16 voturi)    
   ai foarte mare dreptate (Marţi, 13 martie 2012, 9:46)

   G. Bosanceanu [anonim] i-a raspuns lui gigel

   sa se construiasca ceva, sa se dea la bulime joburi sa isi plateasca creditele la BRD, sa se astupe gaura aia neconstruita.

   am o singura intrebare: sa construiesti ceva fara autorizatie de construire eliberata nu este usor ilegal? stiu eu niste hotelieri din Mamaia care ar zice nu este ilegal. Exact acei hotelieri care s-au trezit cu cosmeliile daramate de onor madam Udrea.

   Cocosel, nu ti-e frica de consecintele construirii fara autorizatie? Sau ai momitze?
  • +10 (14 voturi)    
   @ gigel pitencantropu' (Marţi, 13 martie 2012, 9:55)

   cao [anonim] i-a raspuns lui gigel

   draga gigel, esti exemplul perfect de pitecantrop de care dai si fara sa sapi.

   nu am sa ma cobor in neolitic ca sa iti explic de ce sunt importante pietrele astea pentru identitatea noastra de bipezi care traim aci, in romania, in bucuresti, in secolul XXI - si nu in pestera de unde iti ragai tu comentariile.
   • -7 (9 voturi)    
    q.e.d. (politicos inteligentul asta !!!) (Marţi, 13 martie 2012, 10:32)

    gigel [anonim] i-a raspuns lui cao

    securisti cand nu mai aveau argumente incepeau sa jigneasca. cand vad comentariul de mai sus, imi aduc aminte de cum erau educati primari de la scoala lu' stefan gheorghiu.
    tu nu ai cum se te cobori in neolitic ca nici nu sti ce e ala.
    Tocmai am vizitat bucurestiul dupa ceva timp petrecut mai la nord in europa si arata tot exact cum iti doresti, o ruina. sper ca sa il pastrati etern asa.
    (in privinta faptului ca nu are autorizatie, politia ar trebui sa se sesizeze si sa le opreasca lucrarile)
    Daca ar fi dupa voi ong-isti, homo sapiens sapiens elucubrantus, toata lumea ar fi doar vestigii antice si caini vagabonzi.
 • -9 (25 voturi)    
  Devin de-a dreptul ridicoli astia (Marţi, 13 martie 2012, 8:46)

  Mokele [anonim]

  ONG-ul lui peste prajit. E vorba de spatii pline de gunoaie unde nu mai exista nici urma de cladire sau sunt doar niste ruine in adevartul sens al cuvantului. Daca proiectul se integreaza in linia celorlalte edificii (gen Berlin) atunci de ce nu ?
  • +6 (6 voturi)    
   integrare (Marţi, 13 martie 2012, 10:04)

   UglyKidJoe [utilizator] i-a raspuns lui Mokele

   din pacate cum se vede din poze sub nicio forma nu are ce cauta cladirea aia acolo
 • +9 (17 voturi)    
  rezolva mami! (Marţi, 13 martie 2012, 8:47)

  kitto [utilizator]

  stati linistiti rezolva mami.. facem mall in centru
 • +12 (18 voturi)    
  De ce face Alin Cocos asta? (Marţi, 13 martie 2012, 8:57)

  gicu [anonim]

  Pentru ca poate, d-aia.
 • +11 (13 voturi)    
  daca (Marţi, 13 martie 2012, 9:01)

  pht [anonim]

  Daca s-ar mentine arhitectura zonei, n-as vedea chestia asta ca pe o tragedie. Pana la urma, raul a fost facut prin distrugerea pivnitelor. Si daca te uiti la centrele vechi ale altor orase europene, chiar au centre comerciale in cladirile vechi.
 • -13 (21 voturi)    
  care-i problema (Marţi, 13 martie 2012, 9:02)

  pretenii lui alin [anonim]

  Pivnitele alea erau oricum distruse, investitia va arata misto si va aduce joburi
 • +10 (14 voturi)    
  -1 Alin Cocos (Marţi, 13 martie 2012, 9:13)

  cristi [anonim]

  Inca mai speram ...ca generatiile viitoare mai pot schimba ceva in bine in tara asta.

  Ma asteptam ca odraslele astora imbogatiti peste noapte sa schimbe ceva, ce tampenie din partea mea!
  • -9 (17 voturi)    
   exact asta face si dl. Alin Cocos ! (Marţi, 13 martie 2012, 9:28)

   Est [utilizator] i-a raspuns lui cristi

   o schimbare. Sincer, la ce iti folosesc pivnitele alea din nu stiu care secol? El vine cu un proiect modern, util, va crea locuri de munca, face un business, bravo lui. Cine vrei sa faca schimbarea, cei care nu au bani nici sa treaca strada? Este foarte normal ca aceste proiecte sa fie initiate de oamenii cu posibilitati financiare(odraslele astora imbogatiti, cum te exprimi tu).
   • +3 (7 voturi)    
    ... (Marţi, 13 martie 2012, 10:42)

    aaaa [anonim] i-a raspuns lui Est

    Si Colosseum-ul este o ruina veche de vreo 2000 ani
    Du-te si propunele sa il darame si sa construiasca ceva modern
   • +5 (7 voturi)    
    Citeste celelalte comentarii (Marţi, 13 martie 2012, 11:07)

    cristi [anonim] i-a raspuns lui Est

    Si vei intelege ce rol au "pivnitele alea", nu voi repeta.
    In al doilea rand uita-te la poze, ti se pare ca o cladire de sticla langa o cladire interbelica e OK? Chiar nu iti zgarie retina?

    De vreo 3 ani s-au mutat cocalarii in centrul vechi, noul "Dorobanti". Si in curand nu vor mai exista locuri unde sa bei o bere cu prietenii fara sa vezi pupeze cu sclipici si papitoi.

    Daca prin asta intelegi schimbare, nu mersi! Prefer o bere cinstita intr-o darapanatura.

    Apoi, pe principiul hai sa facem un loc de munca functioneaza si taica-sau care a facut multe locuri de munca angajand parcagii ce taie facturi pe locurile de parcare publice, NEAMENAJATE! Sau prietenul lui Videanu, care a creeat o gramada de locuri de munca inlocuind bordurile din Bucuresti.

    Dar inteleg perfect atitudinea de afacerist, care urmareste orice oportunitate indiferent mai calca peste peste cadavre. Asta este capitalismul.

    Apropos, exista alte baruri facute de oameni cu bani in centrul vechi care nu s-au apucat sa mutileze arhitectura zonei.
 • +13 (21 voturi)    
  bravo Basescu (Marţi, 13 martie 2012, 9:16)

  horiacloscasicrisan [anonim]

  bravo! uite ca cineva totusi a ascultat indemnul, si traieste BINEEEEE! astia da, alde Cocos, Udrea, si clica lor s-au scos pe viata: au furat de la cei vreo 19 milioane de ciumpalaci ramasi inca in viata, si-o duc BINEEE, foarte BINEEE; evident, asta in lupta pentru modernizarea Romanie! inca nu le-a reusit tot, mai au sa fure sanatatea, si sa puna laba pe Rosia Montana ca sa otraveasca definitiv poporul roman si sa-i ia dreptul la asistenta medicala, sa fie siguri ca crapam; sa mai avem vreo sansa oare?
 • +6 (16 voturi)    
  :) (Marţi, 13 martie 2012, 9:17)

  bgd [utilizator]

  Niste amarate de ruine pun piedica progresului? Hai ma... Ei si ce daca aveau sute de ani? Domnisoru nu trebuie sa traiasca si el? Sa aiba si el ce manca? L-au ajutat tati si cu mami....si gata. S-a rezolvat. Ce tot atatea articole si discutii.... Si oricum, e vina constructorului "daca ceva"...

  Ce mafie e in Bucurestiu' ala al vostru...ma doare capu.
  • +4 (10 voturi)    
   ce poate sa faca un copil de bani gata... (Marţi, 13 martie 2012, 9:38)

   Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   Doar nu va inchipuiti ca teatru de papusi...
   Daca l-a cumparat era clar o sa construiasca acolo..iar carciuma normal ca o sa-si faca, ca sa-si aduca scârbele de dorobanțiști...

   Sa nu cumva sa dea Domnu' sa faca nenea asta arhitectu Gabrea un proiect urat..care sa dea ca nuca-n perete in zona Lipscani ca va garantez eu ca vorbesc cu Nicusor Dan de la Salvati Bucurestiul si cu alte ONG-uri si zece ani sta beizadeaua in procese...
 • -2 (4 voturi)    
  Fotogalerie? (Marţi, 13 martie 2012, 9:24)

  Cristi [anonim]

  Si pozele unde-s? Sau numai eu nu le vad?
  • +3 (3 voturi)    
   acolo unde scrie fotogalerie (Marţi, 13 martie 2012, 9:49)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

   Le vezi daca dai click acolo unde e poza cu santierul
 • +10 (12 voturi)    
  jos vestigiile! (Marţi, 13 martie 2012, 9:37)

  Trebonius [utilizator]

  Lasati beciurile, si asa is in ruine, vrem cluburi cu manele!!!
 • -7 (9 voturi)    
  sa'nteleg... (Marţi, 13 martie 2012, 9:39)

  hood [anonim]

  ca toata aceasta investigatie apare in urma unei cereri de sporire a subventionarii fitzuicii voastre triste, cerere ramasa inca nesubventionata?
 • -9 (13 voturi)    
  Foarte bine ! Bravo lui ! (Marţi, 13 martie 2012, 9:57)

  Tudor Dumitrescu [anonim]

  Daca te apuci sa faci escavatii de la 3 m adancime in jos, sigur dai de ceva prin Bucurestiul asta, mai ales in partea cea mai veche a orasului - adica in apropiere de Biserica Stavreopoleos si Manuc.
  Inca ceva, traim in secolul 21, deci e normal sa se construiasca cladiri noi peste cele vechi .
  ONG-urile dupa parerea mea sunt niste asociatii de infractori care profita de orice initiativa de a investi in zonele bune ale marilor orase.

  Dincolo insa de toate mascaradele astea de proteste anti rechini imobiliari si salvarile nenumarate ale Bucurestiului de catre mari personalitati in viata ale arhitecturii si bunului gust, ce e cel mai regretabil : atitudinea asta de invidie a romanului cand vede ca altu face ceva, gen : ia uite ce face asta ! un nenorocit! un hot !
  E aceeasi atitudine care o vezi la cei care stau prin statiile de autobuz si vad o masina de lux care trece pe langa ei : 90% injura !
  Atitudinea asta a facut ca o tara care avea 1 leu = 2 franci francezi in 1933 sa fie ultima tara din uniunea Europeana ca venit - statistica eurostat din 2011.
  Romanii sunt lenesi, rai, barfitori, invidiosi, si mai ales saraci, nu pentru ca Planeta comploteaza impotriva Romaniei, ci pentru ca asa e natia asta.
  Imi pare rau...chiar foarte rau...
  • +3 (5 voturi)    
   bucuresti,bucuresti.. (Marţi, 13 martie 2012, 10:50)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Tudor Dumitrescu

   Ai tu multa dreptate dar nu in totalitate:pai daca ne apucam fiecare si toti odata sa excavam trecutul in numele modernului(necesar si el)inseamna ca nu peste mult timp nu vom mai putea sustine cu nimic palpabil existenta noastra istorica pe aceste meleaguri si orice hun va putea spune ca el a trait aici si e stapan!In orice tara civilizata orasul nou se construieste in afara orasului vechi.Priviti Praga si nu numai. Daca dl. Cocosel si altii ca el vor sa construiasca ,foarte bine,dar in afara orasului vechi.
  • -7 (7 voturi)    
   mafie (Marţi, 13 martie 2012, 10:58)

   Gino [anonim] i-a raspuns lui Tudor Dumitrescu

   Inainte avea terenul o avicata celebra....cum a obtinut terenul o avocata celebra...! Cetateni nu inteleg un lucru...unde vrei sa faci ceva ...apare ong-ul ...dar
   nu vad pe piata nici un ong...care sa ne scape de hoti si sa avem o viata mai buna...se ocupa doar de vestigii si ciini...daca stau si ma gindesc nici macar o coliba de chirpici nu poti demola ca este vestigiu istoric din punctul astora de vedere.....ca sa repari si sa dai o forma cladirilor vechi de sute de ani costa mult mai mult decit daca ridici una noua...solutia ong-ul sa vina si cu bani sa rezolve problema ca asta este menirea lui...sa rezolve ...daca doar se opun
   si nu vin cu bani inseamna ca nu muncesc nu-si
   fac treaba ...menirea pentru care a fost creat ong-ul....realitatea este alta in muzee flutura vintul....tineretul al nostru al tuturor vor in cluburi,maluri...stadioane....si inca ceva daca nu era cocos era celebra avocata era cineva care dorea sa-si puna in valoare investitia cine naiba ar plati milionul de euro pe un teren sa mai si platesti sa pui in vitrina pe bani tai niste vestigii vechi pe care le intreti si nu scoti bani....pentru ca toata planeta vrea numai bani....restul nu mai conteaza....niste baieti destepti ar face un sit arheologic la 5 km de Bucuresti...transportind caramizile ,,vechi acolo'' si dindu-le o forma ,,naturala''...au mai facut si alti in alta parte....
 • +7 (7 voturi)    
  bravo catiusa ivanov (Marţi, 13 martie 2012, 10:05)

  cao [anonim]

  urmaresc cu atentie materialele catiusei ivanov - unul din putinii ziaristi care iau atitudine impotriva distrugerii sistematice a bucurestiului istoric. e fabuloasa atitudinea celor care comenteaza acest articol - ce ne trebuie bolti de secol 13, ce ruine, daramati-le daca stau in calea progresului care se va infiripa sub forma unui bar de fitze. daramati tot, tataie, biserici vechi, conace, pietre care stau in calea parcarilor voastre betonate si a vidului de sub teasta.
  si cand te gandesti ca mamica lui cocos junior a fost nu demult sefa la turism... cah. cand mai vine iara la minister (ca mai vine, nu scapam asa usor), o sa le arate turistilor barul lui fii-su din centrul vechi.
 • -5 (9 voturi)    
  Asa si? Care e problema? (Marţi, 13 martie 2012, 10:39)

  George [anonim]

  De ce trebuie precizat faptul ca Alin Cocos este fiul vitreg al Elenei Udrea? Gagiul e baiat major, vaccinat, nici macar fiul bun al Elenei Udrea si, la urma urmei, face exact ce ii permite legea si... primaria Capitalei! Daca ceva este ilegal in toata aceasta poveste, atunci nu Elena Udrea si nici macar Alin Cocos nu sunt vinovati. Ci primaria Capitalei, cea care a dat autorizatia de construire. Mai terminati cu ipocriziile astea cu iz proletar!
  • -3 (7 voturi)    
   trcaneala la roman ...pasiunea vietzii (Marţi, 13 martie 2012, 13:28)

   cineva [anonim] i-a raspuns lui George

   moare romanu daca nu are ce barfi

   daca se face..pai ca de ce se face

   dac anu se face..a pai nu se face

   daca face cineva...pai ia sa vedem cine e si cu cine se-nrudeste, ca parca o fi vre'unu cinstit ...ti-ai gasit

   sa faca, sa schimbe odata fata orasului de rahat, mizerabil si insalubru...marele centru vechi, o adunatura moloz, mucegai si putrefactii....
 • +7 (7 voturi)    
  Praga, Paris, Londra, VENEZIA.... (Marţi, 13 martie 2012, 10:40)

  Serban [anonim]

  Zeci de orase europene sunt construite pe acest gen de arhitectura. De la noi... Sibiul cel mai cunoscut. Ruinele alea cand ai grija de ele, le repari, le pui la punct... ajung sa fie foarte valoroase. Ca sa dai pret tipului asta de ruine tre sa ai foarte multa minte... viziune pe termen lung... etc.
 • -5 (9 voturi)    
  wow, mare tragedie, ruinele pivnitzelor ..ahhhh (Marţi, 13 martie 2012, 11:02)

  cineva [anonim]

  de Centrul Vechi ...mi s-a acrit pana peste cap ...o adunatura de maghernitze, insalubra, piasagistica neomogena si multa prostime gura casca ...pretentiile sunt mult prea mari pentru ce ofera realitatea

  de ani buni mizeria si tzigania domnesc in centrul vechi; s-a facut o asa zisa restaurare a strazilor si infrastructurii, dar evident incompleta si total neomogena; unele locuri de putin timp restaurate deja incep sa se deterioreze; majoritatea cladirilor au suferit doar simple renovari, fara consolidare.

  tot centrul vechi arata ca dupa razboi dar ...are pretentii de vestigiu cultural, traditii si cultura; mai ales dughenele de pe Lipscani si covigaria aia insalubra ne identificau prea bine cu lumea a 3-a.
  Bantuie sobolanimea si duhneste de mucegai prin toate subolurile si pivnitzele, ce e acolo nu dispare decat prin demolare

  orice este mai bun decat ruinele unor pivnite; o adunatura de caramizi, inaccesibila ochiului ; sunt vestigii conservate la BNR, ajunge ! oricine ar fi si face ceva in centrul vechi e binevenit, numai sa faca
  • +2 (2 voturi)    
   cineva din prostime (Miercuri, 14 martie 2012, 15:24)

   anaerobik [anonim] i-a raspuns lui cineva

   Aaaaa, deci mata incriminezi centrul istoric, care "are pretentie de vestigiu cultural" ...daca tot ne faci pe toti "prostime", n-ar putea destepaciunea voastra sa acuze generatiile de responsabili ai patrimoniului ca au facut tot ce le-a stat in putinta ca zona sa ajunga in acest hal? Macar Ceausescu era transant, avea viziunea lui: demolarea dupa deget... politicienii si administratorii din ultimii 20 de ani ce au, in afara unei insatiabile dorinte de inavutire?
 • -3 (7 voturi)    
  Bravo Cocos-elule! (Marţi, 13 martie 2012, 11:11)

  Sorin [anonim]

  Constructia noua trebuie sa se incadreze in arhitectura specifica strazii. Fatada prezentat nu prea se potriveste cu ce este prin zona. Vedeti cladirile alaturate! Daca consolideaza beciul si trag o crama inauntru este OK. Faptul ca investitorul este un Cocos-el nu are prea mare importanta. Bine ca este capital Romanesc si o sa ramana in tara.
 • +2 (2 voturi)    
  cine e Anghel Marian? (Marţi, 13 martie 2012, 12:05)

  Anonimus [anonim]

  In poza cu informatiile despre autorizatie, el apare drept beneficiar.
  • +1 (1 vot)    
   r (Marţi, 13 martie 2012, 13:49)

   catiusa [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

   Despre dansul nu am gasit nimic!
  • 0 (0 voturi)    
   cine e Anghel? (Miercuri, 14 martie 2012, 15:17)

   anaerobik [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

   Ar putea fi cel care i-a cumparat creditul de 3 milioane euro al Lelitei Udrea. Acum trebuie sa si recolteze. Iar fondurile pentru investitie pot fi din Axa 5.1 monumente - POR, ca acum Udrea conduce MDRT prin interpusi.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by