Compania austriaca S IMMO AG va construi un ansamblu de birouri cu inaltimea maxima de 15 etaje, la intersectia Caii Grivitei cu str. Buzesti, a anuntat, joi, Colliers International. Turnul va fi amplasat langa cinematograful Feroviar pe care Primaria l-a demolat pentru largirea strazii Buzesti, dar a promis ca il va reconstrui pe acelasi teren, mai in spate.

Foto:
  • Da click pe imagine pentru a vedea cum va arata turnul

Ansamblul de birouri este compus din doua cladiri, un turn de 15 etaje si un imobil de 6 etaje. In total, acestea vor avea o suprafata de 28.000 mp si 329 locuri de parcare, 275 in subteran si 44 la suprafata. Potrivit dezvoltatorilor, investitia se ridica la 66 milioane de euro.

"Printre caracteristicile unice ale cladirii se numara fatada inteligenta, care ii confera cladirii vizibilitate excelenta chiar si dupa lasarea intunericului. Fatada de Est a turnului va fi compusa din elemente suprapuse, usor iluminate si acoperite de o coroana puternic luminata. In plus, cladirea va fi dotata cu un sistem inovator de jaluzele externe, pentru a permite proiectii pe fatada, o reiterare a celebrei sali de cinema aflate in trecut pe situl vecin. De asemenea, proiectul vizeaza obtinerea calificativului “Excelent” in cadrul procesului de certificare verde, conform normelor de sustenabilitate BREEAM", se arata in comunicatul companiei.

“Prin localizare, tehnologia avansata si design-ul avangardist, proiectul va reprezenta o noua cladire emblematica pentru locuitorii orasului Bucuresti”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al Consiliului de Administratie al S IMMO AG. Ansamblul este proiectat de biroul Chapman Taylor.

Acest proiect a fost aprobat de Primaria Capitalei si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in 2010, printr-un Plan Urbanistic Zonal.

Contactat telefonic de HotNews.ro, arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu a declarat ca Primaria Capitalei va reconstrui cladirea cinematografului Feroviar, demolata in 2011 pentru largirea strazii Buzesti si crearea diametralei Buzesti-Berzei-Uranus. Astfel, turnul si cinematograful vor fi foarte aproape unul de altul. Cinematograful Feroviar a fost monument istoric, dar a fost declasat pentru a putea fi demolat si reconstruit. Calea Grivitei este monument istoric intre Calea Victoriei si str. Atelierului, in apropriere de Gara de Nord.

Lucrarile la primul tronson al Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus (Piata Victoriei-Calea Plevnei) urmeaza a fi terminate in acest an.