In jur de 1.600 de unitati locative au fost finalizate in municipiul Bucuresti anul trecut, in scadere cu 41% fata de anul 2010, cifra reprezentand cel mai mic numar de unitati locative finalizate in ultimii 8 ani, se arata intr-o analiza a companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle. In primul trimestru din acest an, preturile au scazut in medie cu 4% si in timp ce anul 2011 a fost caracterizat de usoara crestere a preturilor medii de vanzare, este de asteptat ca in 2012 sa observam o corectie mai drastica a preturilor, sustine firma de consultanta imobiliara.

  • "Proiectele noi, demarate dupa criza economica, au fost adaptate la piata locala atat ca design cat si ca preturi totale de vanzare. Proiectele demarate in perioada de boom imobiliar sunt inca disponibile spre comercializare, dar se asteapta o corectie a preturilor de vanzare la realitatea zilelor noastre", estimeaza consultantii Jones Lang LaSalle.

Acestia mai sustin ca pentru 2012 este previzionata o usoara crestere a pietei rezidentiale si ca intr-un optimism moderat, unii se pot astepta la vanzari stabile, si numai cativa dezvoltatori sunt asteptati sa anunte noi proiecte. Cel mai probabil preturile vor suferi alte corectii, concluzioneaza firma.