Banca Europeana pentru Investitii (BEI) analizeaza un imprumut de 157 de milioane de euro solicitat de Primaria Sectorului 1 din Bucuresti, informeaza Mediafax citand un anunt al BEI. Potrivit institutiei financiare, valoarea totala a investitiei este de 212 milioane de euro. Proiectul ar urma sa se deruleze intre 2013-2015, fiind reabilitate 433 de blocuri.

Finantarea BEI ar acoperi circa trei sferturi din costurile proiectului pentru reabilitarea termica a 433 de blocuri cu 25.800 de apartamente.

Potrivit site-ului bancii, "investitiile se vor concentra pe imbunatatirea eficientei termice a cladirilor. Proiectul urmeaza primei faze a programului de eficienta energetica pentru cladiri de locuit, asumata de Primarie si finantata de BEI in 2011", cand primaria de sector a imprumutat 125 de milioane de euro.

Pentru toate cladirile reabilitate in cadrul programului vor fi obligatorii certificate de performanta energetica. Calitatea lucrarilor si a economiilor la consumul energetic al cladirilor vor fi verificate independent, procedurile fiind implementate sub supravegherea bancii, mai arata Mediafax.