Centrul comercial Grand Arena din sudul Capitalei, detinut de un grup de oameni francezi prin intermediul firmei Euroinvest Intermed, a intrat in insolventa la finalul anului trecut, la cererea a trei firme din industria constructiilor, scrie Mediafax.

Proiectul deschis in primavara anului 2009, in care functioneaza magazine ale unor retaileri ca Altex, Decathlon sau Carrefour, a avut inca de la inaugurare un grad de ocupare scazut, etajul superior avand numeroase spatii neocupate.

Firmele Arcon Constructions, Climatehnic si CZ&C au obtinut in 20 decembrie 2012 o decizie din partea Tribunalului Bucuresti de deschiderii a procedurii insolventei, iar administrator judiciar a fost desemnat Lider Lichidare si Reorganizare.

Acesta nu este primul esec al unui centru comercial din sudul Capitalei. Proiectul City Mall de la Eroii Revolutiei a trecut prin procedura falimentului si a fost valorificat pentru un pret de 17 mil. euro, in timp ce Liberty Center din Rahova a fost cumparat anul trecut de catre bancile creditoare in urma unui dosar de executare silita.