Patru ansambluri rezidentiale, incluzand 60 de proprietati (apartamente si vile), in valoare de 19 milioane euro, au fost listate in luna noiembrie in cadrul Romanian Real Estate Network (RoREN), platforma online care integreaza serviciile Bursei de Valori Imobiliare, potrivit unui comunicat al RoRen. În prezent, valoarea totală a listărilor din baza de date Romanian Real Estate Network se ridică la 50 milioane euro şi include peste 200 de unităţi tranzacţionabile. Valoarea comisioanelor oferite pentru tranzacţionarea proprietăţilor listate depăşeste 500.000 euro.

Conform informatiilor RoRen, valoarea listarilor a crescut de la 500.000 euro in luna noiembrie 2006 la 19 milioane euro in noiembrie 2007.

„O altă tendinţă remarcabilă a lunii noiembrie o reprezintă înregistrarea solicitărilor din partea investitorilor străini, de cele mai multe ori fiind vorba de fonduri de investiţii, pentru achiziţionarea proiectelor listate, dar şi creşterea semnificativă a interesului la proprietarii şi agenţii din afara Bucureştiului. Ritmul pentru Bucureşti a rămas constant”, a declarat Felicia Niţu, Director Executiv al Romanian Real Estate Network.

Cele patru noi proiecte listate sunt concentate ca arie geografică în sud-estul ţării, acoperind zonele viitoarei metropole bucureştene şi litoralul. Este vorba despre “Deal Verde” - ansamblu de vile situat la 9 km de Ploieşti, a cărui valoare se ridică la 5 milioane euro, „Acapulco” - proiect rezidenţial de lux situat în staţiunea Costineşti, pe malul mării, lângă hotel Forum, în valoare de 6,9 milioane euro, proiectul de vile „Otters Park”, situat în comuna Vidra, judeţul Ilfov, la 10 kilometri de Bucureşti, investiţie în valoare de 1,3 milioane euro şi „Casablanca” - proiect rezidenţial de lux situat în staţiunea Costineşti, lângă hotel Forum, pe malul mării, în valoare de 5,9 milioane euro.

„Pentru luna decembrie ne aşteptăm la menţinerea acestor volume de listare (DTZ Echinox, membru al Romanian Real Estate Network şi-a anunţat deja intenţia de a lista un proiect important localizat în partea de sud a Bucureştiului ) şi la creşterea numărului de participanţi la RoREN, printre cei care şi-au manifestat interesul numărându-se şi Remax Bastion, franciza cunoscutei agenţii internaţionale Remax", a adaugat Felicia Niţu.

Oficialii companiei spun că din ce în ce mai mulţi actori ai pieţei de imobiliare apreciază beneficiile oferite de sistemul de tranzacţionare on-line, printre avantajele cele mai importante pentru aceştia remarcându-se economia de resurse (de timp şi financiare), posibilitatea unei colaborări deschise şi corecte, a efectuării mai multor tranzacţii în acelaşi interval de timp şi a evaluării mai bune a proprietăţilor.