AFI Europe, divizie a grupului de investitii Africa-Israel, are in plan constructia a 9.650 de apartamente in Romania, 4.400 in Polonia, 3.300 in Cehia si 2.900 in Letonia, dar si in alte tari, potrivit NewsIn care citeaza reprezentanti ai companiei. Cele mai importante proiecte sunt Cotroceni Park din Bucuresti, Palace Padubice din Cehia, Osiedle Europeski din Polonia si Airport City din Belgrad.

Compania are in plan proiecte rezidentiale de 500 milioane de euro in Bucuresti pentru urmatorii trei ani. AFI a investit recent 77,5 milioane de euro pentru achizitia unui teren de 155.000 metri patrati apartinand fabricii Laromet pentru constrctia a aproximativ 5.000 de locuinte. De asemenea, AFI Europe mai detine o proprietate ce a aparţinut fabricii Inox, cu o suprafata de 17.000 metri patrati, situat in apropierea Casei Poporului unde se va dezvolta o zonă rezidentiala de lux, incluzand birouri si spatii comerciale.

In portofoliul companiei exista si un teren de 260.000 metri patrati, situat in comuna Butimanu, unde compania va dezvolta un complex rezidential de vile de lux.

In ultimul an, AFI si-a extins activitatea in tari precum Germania, Polonia, Letonia si Ungaria si a achizitionat proiecte in Bulgaria, Letonia de la compania BSR Europe.

AFI Europe detine un portofoliu comercial de peste un milion de metri patrati suprafata inchiriabila si 28.980 de apartamente aflate in stadiu de constructie in Germania si in Estul Europei, potrivit datelor prezentate de compania controlata de omul de afaceri israelian Lev Leviev.

AFI Europe detine proprietati rezidentiale, malluri si hoteluri in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia.