Interesul britanicilor pentru piata imobiliara din Bulgaria scade, pentru Romania creste
In topul celor mai bune destinatii pentru britanicii care doresc sa cumpere proprietati in alte tari, clasament realizat de revista A Place in The Sun, Bulgaria a alunecat cinci pozitii, de pe locul trei pe locul opt. Locul Bulgariei a fost luat de Turcia. Pe de alta parte, interesul investitorilor englezi pentru piata din Romania pare sa creasca. Cel putin asta reiese dintr-un articol aparut, tot joi, pe site-ul britanic aboutproperty.co.uk, care citeaza datele unei cercetari prezentate in cadrul evenimentului international Homebuyer and Property Investor Show.
Aparitia companiilor low-cost si a investitorilor straini urca pretul apartamentelor
Potrivit informatiilor prezentate, un apartament de trei camere intr-o statiune turistica la moda din Romania poate fi cumparat la pretul de 100.000 lire sterline, cu aproape 40% mai putin decat in alte destinatii est-europene. Expertii citati spun ca preturile ar putea creste cu 15-25% in urmatoarele 12 luni, un factor important fiind si lansarea de noi curse aeriene low-cost, operate de companii britanice. Estimarile analistilor internationali urmeaza unui anunt recent facut de catre operatorul aerian low-cost Ryanair, care a decis sa efectueze zboruri pe rutele Arad - Milano si Constanta - Pisa, de la 1 aprilie.
Intrarea pe piata romaneasca a unor investitori reprezinta un alt factor de crestere a preturilor pe piata imobiliara. Potrivit declaratiilor facute vineri de reprezentantii companiei imobiliare Anglo-Romanian Development (ARD), citati de site-ul FT Adviser, prezenta unor companii precum Microsoft, Nokia si BMW pe piata din Romania duce la relocarea fortei de munca, fapt care pune presiune pe cerere si pe preturile locuintelor din respectivele zone. Concluzia oficialilor companiei este ca preturile locuintelor din Romania vor creste si in acest an, pe masura ce companii tot mai mari isi fac aparitia pe piata locala.

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Cat inca sunt prea putine, preturile vor urma o singura directie - in sus - dovada si articolul asta.
Te asigur ca batutul cu caramida in piept nu face bine !
O sa scada evident totul, numai statisticile vor arata crestere caci dupa cum spunea d'Israeli, exita mai multe feluri de minciuni: minciuni mici, mari, gogonate si statistici
si te mai invat ceva :nu te mai imbata cu apa rece.
Ciclul s piramidal al pietii imobiliare s-a terminat fraticule
Si sa mai stii ceva , nu conteaza cit cistigi in cifre absolute , conteaza ce poti face cu unitatea monetara, caci la noi, dupa introducerea Euro, o cafea ce costa 0,75 guldeni,=o,36 centi de euro dupa 2002, a ajuns sa coste 1,70 euro si acum, 2.5 euro , iar daca in 1998, 150000 de guldeni era o avere si erai asigurat pe viata, acum 500000 euro este un adevrat mizilic.
Stai si mai gindeste un pic, si mai uite-te ce au patit si altii care au fost tot ca tine pe alte meleaguri ff optimisti
1. Pentru cine a introdus Ryanair cursele de Italia? Pentru turisti sau pentru romanii care muncesc afara?
2. Cat de competitiv este turismul in Romania ca sa justifice asemenea cresteri in urmatoarele 12 luni?
3. Chiar daca niste multinationale au intrat in Romania, salariile sunt mici pentru a sustine o asemenea crestere
4. Ce inseamna statiune turistica la moda? Predeal? Daca da, cum ajunge turistul englez la Predeal? Cu low-cost pe Baneasa, urmata de o cursa nebuneasca pe DN1 (la sf careiea nu-i mai trebuie nici o vacanta)?
5. Low cost exista in toata Europa...asta nu inseamna ca preturile la apartamente/imobile cresc. Vezi de exemplu multe zone din Italia, unde preturile la imobile scad.
Important e ca am mai urcat si noi ceva locsoare in niste clasamente imbecile.
Este adevarat, dar in zonele respective, in momentul in care cursele low-cost au fost introduse, preturile la apartamente/imobile AU CRESCUT.
Pana una-alta, bulgarii sunt cu 20 de ani inaintea romanilor fuduli si prosti in ce priveste investitiile imobiliare in zone turistice. Atat la munte (Borovets, Bannsko, Pamporovo, etc) cat si la mare (Sunny Beach, Sveti Vlas, Sozopol, Kavarna, etc, etc). Hey, acolo, in zona litorala, se afla deja in curs de executie 8 terenuri de golf la standarde cu internationale cu complexele rezidentiale de 5 stele aferente - ceea ce bietii romani nici prin cap nu le-ar trece ca tre' facute ca sa ATRAGI turisti si in afara celor 2-3 luni de plaja si balacit in mare.
Suntem de toata jenaaaaaa si la capitolul asta! Rusine adunatura de zevzeci care este Romanica!
Si pretul creste si creste si creste, dar creste si pentru noi!!!
Este ca sfatul profesionistilor supra-mediatizati de a economisi in LEU/RON/ROL si a renunta la euros,yeni sau pound.
Lozinca scumpirii apartamentelor romanesti o voi explica mai jos.
Metrul patrat construit in Bucuresti,intre blocurile dintr-un cartier dormitor,etajul 9/12 este mai scump decat mp. la Paris sau Bruxelles in imobile tip "Garden"- ce contin maxim 5 nivele, garaj subteran, AC si bucataria full-option la 1 statie de autobuz pana la metroului.
Stiu ca nu putem compara afacerile derulate in Bucuresti cu cele din al 2-lea oras european dpdv al meetingurilor de afaceri ori capitala europei cu sediile EC sau NATO.Mai ales ca acolo traficul aero este de un avion la fiecare 60-90sec. in loc de 1 low-cost la 2 ore.
Inainte de sarbatori un amic mi-a propus o vacanta la PoianaB. sau Predeal. Am ras si l-am felicitat pentru ca s-a ajuns financiar. Eu am ramas acelasi ca anul trecut si am platit mai putin in Austria cu placerea de a urmari schiorii profesionisti pentru un turneu mondial.
Eu astept sa se ieftineasca intai gazele si electricitatea ca in Europa...Nu am scris din invidie, ci doar din motive anti-speculative.
PS: V-ati pus intrebarea ca nimeni nu are interesul sa construiasca imobiliar in RO. pentru profit mai mic de 65% ?Incercati sa aflati preturile si rata dobanzilor pentru investitiile imobiliare de la Tisa la Atlantic si o sa-mi confirmati excrocheria.
Mentalitatea celor care castiga este intotdeauna aceeasi, indiferent de tara in care locuiesc.
La fel, cei care nu castiga sunt peste tot caracterizati de lipsa de initiativa, regrete inutile, fuga de cunoastere, responsabilitate si risc.
P.S. Profitul investitiilor imobiliare in RO nu este o particularitate speciala. In momentul in care acest profit nu va mai fi suficient de mare, se va construi mult mai putin. Punct. Situatia nu este cu nimic speciala sau diferita in vreun fel de alte tari in momentele de crestere a acestui sector. In al doilea rand, nu dezvoltatorii imobiliari sunt cei care realizeaza cele mai mari profituri, ci bancile.
Total gresit gindesc si pesimistii sau denigratorii caci intr-adevar unii au facut la timp afaceri frumoase in acest sistem piramidal( tip Caritas) al zisilor investitori imobiliari. Dar vad ca nimeni nu baga de seama ca acesti " investitori" atit de adulati si pompierizati de optimistii patrioti si evident guvern, nu sunt decit hedges-fonds, care au venit cu bani ce nu-i aveau in fapt in scopul de a recupera fff rapid scadentele creditare ce le aveau in alte parti( vezi USA ....) Chiar nimeni nu stie ce s-a intimplat in Asia de Sud- Est in anii '80-90, chiar nimeni nu stie ca acest plan imobilar a fost ideea geniala a lui Greenspan, care a reorientat gigantica basica goala a Internetului din anii ''90 spre o alta basica goala numita piata imobiliara intr-un sistem piramidal mai bine gindit decit multe altele gindite la noi in avanpremiera ( caritas, FNI smd) , spre a-si salva prietenii, care la rindul lor au pus la punct o perfecta masina de impachetat fum( equity=toxic waste) ce le-au speculat subprime si in pachetele " de fum impachetat" la preturi oneroase declansind o noua piramidala a creditelor in tip hedges-fonds, care acum nu mai au nici o baza economica ( adica sunt in aer neffind decit basici de porc umplute cu aer.,ducind la o criza mondiala ce nu inceteaza sa-si manifeste ravagiile. de aceea va rog sa nu va mai imbatati cu apa rece si puneti botul la povestile ce vi le vind asa zisi investitori imobiliari ce subit dupa ce cu o zi inainte nici nu stia ce este si unde se afla Romania mor dupa Romania si nu ai pot de dragul vostru... Chiar nu-l credeti pe mestrul Greenspan cind spune ca ceea ce se intimpla este o crima si ca numai in emisfera nordica sunt fff multe milioane de obiecte imobiliare care nu au si nu vor avea cumparator. Chiar mai credeti in Mos Craciun