Prețurile la proprietăți în Paris au atins niveluri record la sfârșitul anului 2018. Vestea proastă pentru oricine speră să găsească un teren în Paris este că această escaladare a prețurilor va continua în acest an, informează The Local.

HotNews.roFoto: Hotnews

2018 a fost un alt an istoric în vânzările de proprietăți din Paris - vești bune pentru vânzători, știri fdescurajante pentru cumpărători. Aceste ldate sunt în conformitate cu rezultatele prezentate în Camera Notarilor din Marele Paris joi.

Prețul de achiziție pe metru pătrat a continuat să crească până la înălțimi record, iar volumul vânzărilor continuă să crească (deși a scăzut ușor de la vârfurile înregistrate în 2017).

Există, evident, diferențe enorme între prețurile pentru Paris și suburbiile sale. Prețul mediu pe metrul pătrat din regiunea Île-de-France este de 5.970 de euro (cu 4,5% mai mult decât în ​​2017). Dar ai nevoie de o medie de 9.750 de euro dacă visezi să trăiești în inima Parisului, cu 5,7% mai mult decât anul trecut.

Cea mai ieftină zonă de cumpărat din centrul orașului este La Chapelle din arondismentul 18, la 7.460 de euro pe metru pătrat, care înregistrează o creștere de 11.3% față de anul trecut.

Cea mai scumpă zonă din Paris este acum Odeon în al 6-lea Arondisment, la un incredibil preț de 17.410 de euro pe metru pătrat, o creștere enormă de 28.3% în doar un an.

Una dintre cauzele principale ale acestei creșteri continue este lipsa de noi case construite.

Notarii estimează că barul simbolic de 10.000 de euro pe metru pătrat, în medie, la Paris (prezentat de mult ca un "plafon de sticlă"), va fi probabil atins încă din această vară.