Ludovic Orban: Am demarat studiul de fezabilitate pentru un aeroport in sudul Bucurestiului
Ministrul Transporturilor nu a dorit sa specifice locatia exacta a viitorului aeroport, pentru a nu lasa loc speculatiilor imobiliare.
"Nu pot sa specific locatia exacta a aeroportului, pentru ca asta ar declansa multe speculatii imobiliare. Oricum este vorba despre o suprafata de circa 500 - 600 hectare de teren", a precizat Ludovic Orban.
Autoritatile incearca astfel sa reduca decalajul existent in acest moment intre Nordul si Sudul Capitalei.
"Bucurestiul are o expansiune groaznica in Nord, pretul unui metru patrat fiind aici de aproape zece ori mai mare decat in Sud. Demografic, iarasi este o mare diferenta. Am putea spune ca Nordul Capitalei este deja agresat. Au inceput sa taie zona verde ca sa construiasca. Facem apel la dezvoltatori sa mearga si spre sud", a declarat viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu.
Pe langa aeroport, Ministerul ia in calcul transformarea canalului Dunare-Bucuresti intr-unul navigabil, un prim pas fiind trecerea proiectului canalul Dunare-Bucuresti de la Ministerul Mediului unde este prevazut ca si canal irigabil la Ministerul Transporturilor pentru a-l face un canal navigabil. Ministrul Transporturilor a mai anuntat ca in acest an va intra in executie si largirea la patru benzi a centurii in zona de Sud a Bucurestiului.
"Canalul Dunare-Bucuresti este un proiect care se afla in prezent la Ministerul Mediului si e gandit ca un canal de irigatii. In prezent incercam sa aducem acest proiect la Transporturi, pentru a face din acest canal unul de navigatie. Canalul este foarte important pentru Bucuresti, urmand a permite utilizarea acestuia ca o cale de transport", a explicat Orban.
In opinia viceprimarului Capitalei, o mare parte din dezvoltarea inregistrata in nordul Bucurestiului se datoreaza si aeroportului Otopeni si a accesului catre DN1. Toate aceste proiecte au ca principal scop atragerea investitorilor si in zona de Sud.
Cei doi demnitari au facut aceste declaratii la o conferinta de real estate desfasurata vineri, cu ocazia Targului imobiliar de apartamente Condominium.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Sa nu se mai aprobe constructiile in peste zone verzi si gata , nu sa stai in genunchi sa-i rogi
Facem apel sa nu mai faca presiuni , sa nu mai dea spagi , -ca co-legii nostrii sunt si ei oameni !!!
Minti luminate...
Dar, exista un aeroport ce poate fi modernizat, langa Bragadiru.
Problema este ca, ducandu-l in sud, pe cine va deservi?
Macar de-ar veni bulgarii de la Ruse sa zboare dupa el
In alte parti, nu se construieste un nou aeroport, ci se extind cele existente.
Pentru acest studiu de fezabilitate facut de mine in 5 minute si care spune clar: cheltuiala inutila de bani vreau doar 1RON. Si cam atat cred ca ar trebui platita firma care va face acest studiu.
Pentru ca Bucurestiul sa ramina metropola europeana, trebuie sa aiba doua aeroporturi de categorie AA sau A; altfel pierde acest statut european care atrage multe alte categorii de eligibilitati in dezvoltarea / modernizarea Bucurestiului.
Asanarea zonei Bragadiru/ Clinceni si realizarea unei infrastructuri de acces vor fi cele mai mari provocari pentru guvern/autoritati locale.
Investitiori / finantatori pentru aeroport se gasesc usor daca e bine pregatita infrastructura...
La noi la aeroport e ca la tzara...
La Paris sau la Roma sau la Viena te simti ca intr-un aeroport civilizat,pe cand la Otopeni....
Fara comentarii
avem orase mari in tara care nu au aeroporturi si sunt necesare. sa faca studii acolo...
inca o data, dovada prostiei de la minister. e un cuvant dur, dar meritat...
Sa luam spre exemplu Bragadiru... sau mai departe, Mihailesti. Drumul este cu 4 benzi, pod peste soseaua de centura. Avantajul pe care Mihailestiul il are fata de Bragadiru este terenul neinundabil... si apropierea cu barajul raului Arges unde Ceausescu visa sa faca port la Dunare.
Pe planul de investitii al guvernului Mihailestiul ramane in continuare bifat ca posibil port la Dunare. Infrastructura in mare parte este creata.
Este foarte bine ca un oras sa se dezvolte pe toate axele sale si nu numai intr-o directie. Deja s-au creat si premisele pentru o astfel de investitie. Cand eram la Mihailesti sa perfectez un contract de vanzare cumparare s-a mai facut o singura tranzactie in acea zi. Notarul din oras a vandut un teren de 4 000 000 EURO unor investitori de partid. Deci terenurile mari au fost deja concentrate si decantate in jurul intereselor de natura diversa, fie de partid, fie pur si simplu de afaceri.
Cine nu intelege rostul noului aeroport in mod sigur nu a trecut prin ele in 2007.
Desigur ca si in provincie sunt necesare extinderi serioase ale unor aeroporturi care deja se sufoca, nu neg asa ceva, Doamne fereste!
Si-n Frankfurt,Duesseldorf,Koeln s-au
largit aeroporturile,s-au construit terminals noi,fara sa se mai puna problema construirii alteia(Frankfurt mai are si Hahn ptr.Low coast,iar Duesseldorf si Koeln aripi diferite)
Si daca se va construi un aeroport,problema nr.1 acea a infrastructurii va domina mai departe.
Ar trebui intai sa se construiasca sosele expres in jurul Bucurestiului si sa se faca legaturi de metro,apoi vom vedea de necesitatea si la mai mult. .
S-ar putea ca eu decolez si aterizez la timpuri mai lejere,de nu vad aglomeratia despre care se vorbeste,dar deocamdata inca un aeroport in Bucuresti nu are sens(largire da,dar nu una noua).
Bucurestiul NU ARE nevoie de al doilea aeroport. Atena, Viena, Budapesta, Amsterdam, etc au un singur aeroport si vad ca fac fata iar traficul e de "n" ori mai mare. Iar avioanele pot ateriza si la 30 de secunde, daca ai mai multe piste - nu asta-i problema; problema e ca fac aia chef in turn si da avionul peste masina de pe pista :-)
Ar trebui modernizat, extins Otopeniul, dar planuri (iar planuri!) exista deja. Si, cum bine zicea cineva, sa faca centura aia odata si au grija singuri de ei dezvoltatorii!
Moare ministrul transporturilor de grija terenurilor? Asta-i treaba lui sau face antrenament pentru Primarie? Eu cu prostii nu votez, mai bine cu banditii.... primii imi insulta inteligenta.
Sau poate ca acuma sunte foarte francofoni si trebuie sa imitam ca prostii exemplul Parisului, fara sa fim deloc in situatia lor. Dar, probabil ca se pregatesc alte violuri bugetare....
si in schimb terminalul nou va purta numele marelui roman donator.
Printre argumente am citit : vecinatatea Dn 4 - ca fiind singurul drum national care nu colecteaza trafic adiacent (are punct terminus Oltenita), existenta unor suprafete mari, compacte, si neinudabile la preturi relativ mici (15-25 euro ), In plus este la o distanta mica de Bucuresti si are trei intrari spre centru- Splaiul, Popesti si Berceni.
In ceea ce priveste Otopeniul, capacitatea maxima a unui aeroport cu doua piste este de o aterizare la 10 secunde (e adevarat ca la Otopeni nu se folosesc mai niciodata cele doua piste in acelasi timp iar bretelele de evacuare la viteza mare "cam" lipsesc, dar asta-i alta poveste si oricum ar costa mult mai putin decat un nou aeroport). Deci o sa mai treaca inca multi, multi ani pina cand Otopeniul isi va atinge capacitatea maxima. Deci daca domnu' Orban are bani de cheltuit, un nou aeroportul al Bucurestiului ar trebui sa fie printre ultimele prioritati. Hai ca-i fac eu un studiu de fezabilitate, la juma' de pret...
Sau posibil chiar sa nu faca, pt ca o declaratie de genul asta e deajuns.Rusine sa va fie! Paraziti ai societiatii.