In luna ianuarie a acestui an au fost eliberate un numar de 2411 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 9,1% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Dintre acestea, 66,7% au fost pentru zona rurala si 33,3% pentru zona urbana. Pe regiuni de dezvoltare, cea mai accentuata tendinta de scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale se inregistreaza in regiunea de Nord-Est a Romaniei.

Conform datelor statistice, se constata o tendinta de scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in sase din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Cea mai pronuntata scadere se observa in regiunea Nord-Est ( -147 autorizatii ), urmata de Sud-Est ( -111 autorizatii ), Sud-Muntenia ( -96 autorizatii ), Sud-Vest Oltenia ( -41 autorizatii ), Vest ( -23 autorizatii ) si Centru ( -4 autorizatii ). In restul regiunilor de dezvoltare s-au înregistrat cresteri ale numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Potrivit NewsIn, anul trecut, numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns la 56.618, in crestere cu 10,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.