Un apartament din centrul Londrei a devenit cea mai scumpa proprietate din lume dupa ce s-a vandut cu peste 115 milioane de lire.

Situat in Piata St. James, la egala distanta de Palatul Buckingham si Strada Downing, apartamentul se afla intr-o cladire cu sapte etaje, destinata constructiei a sase apartamente de lux. O sursa apropiata tranzactiei inca nelegalizate a declarat pentru The Times: "Pretul a fost stabilit. Este undeva intre 115 si 120 de milioane de lire." Identitatea cumparatorului nu a fost facuta publica deocamdata.

Cladirea in care se afla apartamentul a fost cumparata in noiembrie 2007 de o Labarre trading, o firma inregistrata in Insulele Virgine. Firma a platit 125 de milioane de lire pentru cladire si pentru casa de vizavi, proiectata de Sir Edwin Lutyens.

Din exterior, cladirea din Piata St. James nu iese in evidenta cu nimic. Peter Wetherell, specialist in evaluarea proprietatilor din St.James, a declarat ca explicatia pentru pretul ridicat al apartamentelor din aceasta zona este exclusivitatea absoluta. "Acestea vor fi singurele apartamente disponibile in St. James pentru multa vreme de acum incolo - ultimele au fost vandute acum opt ani.", a adaugat Wetherell.