Comparativ cu luna februarie 2023, prețurile medii ale apartamentelor vechi din București din sectoarele 4 și 6 au stagnat, cele din sectoarele 2 și 5 au înregistrat scăderi de 1%, iar prețurile medii de cumpărare din sectoarele 1 și 3 au avut o creștere temperată, de 1%. În ceea ce privește locuințele noi, s-au înregistrat creșteri de 1% în sectorul 1, de 3% în sectorul 5 și de 4% în sectorul 6, în timp ce în sectorul 2 și 4 prețurile au scăzut cu 6% și respectiv 1%. În același timp, în sectorul 3 din capitală prețurile au stagnat, arată o analiză a Storia.ro.

Locuințe din CapitalăFoto: DreamsTime

Evoluția prețurilor în top 10 orașe din țară

ARAD: În luna martie, prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi a crescut cu 1% față de luna anterioară și cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul apartamentelor noi a crescut cu 1% față de luna precedentă și cu 10% față de anul anterior.

ORADEA: Prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi din Oradea a crescut în luna martie cu 1% față de luna precedentă și cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul apartamentelor noi a scăzut cu 2% comparativ cu luna anterioară și cu 1% față de anul trecut.

BRAȘOV: Prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi din Brașov a crescut în luna martie cu 1% față de luna precedentă și cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, prețul apartamentelor noi a scăzut cu 2% față de luna anterioară, dar a crescut cu 11% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

CLUJ-NAPOCA: În luna martie, prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi din Cluj-Napoca a rămas la fel ca în luna precedentă, dar a crescut cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul apartamentelor noi a scăzut cu 1% față de luna anterioară, dar a crescut cu 4% față de anul 2022.

CONSTANȚA: În luna martie, prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi din Constanța a crescut cu 1% față de luna precedentă și cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul mediu pe metru pătrat ponderat al apartamentelor noi a rămas la fel ca în luna precedentă, dar a crescut cu 4% față de anul anterior.

În CRAIOVA, prețurile apartamentelor vechi au rămas constante, însă au crescut cu 5% față de anul anterior, în timp ce prețurile apartamentelor noi au scăzut cu 1% față de luna anterioară și cu 2% față de anul precedent.

În IAȘI, prețul mediu pe metru pătrat ponderat al apartamentelor vechi a crescut cu doar 1% în luna martie față de luna februarie, dar a crescut cu 11% față de luna martie a anului trecut. La categoria prețurilor apartamentelor noi, datele arată o creștere de 1% de la o lună la alta, dar și o creștere de 6% în luna martie 2023 comparativ cu aceeași lună a anului 2022.

În SIBIU, prețul apartamentelor vechi a stagnat în luna martie comparativ cu februarie, însă a crescut cu 8% față de anul trecut. Prețul apartamentelor noi a scăzut cu 1% față de luna anterioară, dar a crescut cu 2% comparativ cu anul precedent.

În TIMIȘOARA, prețurile apartamentelor vechi au scăzut cu 1% în martie 2023, dar au crescut cu 5% față de anul 2022, în timp ce prețurile apartamentelor noi din Timișoara au rămas la fel în luna martie, dar sunt cu 7% mai mari față de luna martie a anului trecut.

Sursa foto: DreamsTime