Grupul italian IGD a semnat un acord preliminar pentru preluarea companiei Winmarkt Magazine, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investitii Ivington Enterprises si Broadhurst Investment controlate de NCH Capital Group, se arata intr-un comunicat al companiei. Winmarkt Magazine detine 15 centre comerciale cu o suprafata totala de 147.000 metri patrati si o proprietate comerciala, care in prezent este inchiriata unei banci.

De asemenea, IGD a semnat un accord preliminar pentru preluarea centrului comercial din Sinaia, pentru 16,24 milioane euro. Finalizarea acestei tranzactii este prevazuta in maxim 30 de luni.

Centrele comerciale Winmarkt au o suprafata inchiriabila medie de 9.000 de metri patrati, si sunt situate in Plojesti, Buzau, Cluj-Napoca, Bistrata, Galati, Braila, Alexandria, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Slatina, Tulcea, Turda, Vaslui.

Potrivit contractelor de inchiriere a celor 16 proprietati, suma ce va fi obtinuta in acest an din chirii se ridica la 19,13 milioane de euro.

In comunicatul grupului italian se mai arata ca tranzactia va fi finalizata pana la finele lunii aprilie.

Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) este unul dintre importanti administratori de spatii de retail din Italia, detinand la finele anului trecut 10 mall-uri, 14 hypermarket-uri, trei proprietati in curs de constructie si doua centre comerciale. Suprafata totala a acestor proprietati este de peste un milion de metri patrati.

NCH Capital Group, administratorul mai multor fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises, este reprezentat in Romania de Andrei Siminel.

Portofoliul de participatii majoritare administrat de NCH Advisors in Romania acopera domenii precum: industria alimentara (grupul Vel Pitar), real estate (retelele United Capital, Winmarkt si IMS Proprietati), banci (Libra Bank), IT/internet (Netbridge, Active Soft), productie si servicii industriale (Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB).

New Century Holdings se afla pe piata romaneasca din anul 1994, iar in prezent administreaza participatii majoritare si minoritare la peste 300 de companii romanesti din diverse sectoare de activitate.