Piata evaluarilor imobiliare va creste in acest an cu 25% pana la peste 21 milioane euro, estimeaza compania de consultanta imobiliara MediaCity. Conform datelor Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), citate de MediaCity, intreaga piata a evaluarilor a depasit anul trecut 25 milioane euro, evaluarile imobiliare insumand circa 70% din aceasta valoare.

“Cererea de creditare venita atat din partea persoanelor fizice, cat si dinspre persoanele juridice, investitori si dezvoltatori este in crestere, ceea ce va conduce si la o crestere a cifrei de afaceri din domeniul evaluarilor. In 2007, operatiunile derulate de membrii ANEVAR au fost in proportie de 70% evaluari imobiliare si au avut o valoare insumata de aproximativ 17 milioane de euro. Pentru 2008 estimam o crestere de 25% a pietei evaluarilor”, a declarat Roxana Savaliuc, expert evaluator in cadrul MediaCity.

Compania a anuntat miercuri extinderea retelei de evaluari in 35 de judete din Romania, iar pana la mijlocul lunii aprilie, MediaCity estimeaza ca va dispune de servicii de evaluare la nivel national.

MediaCity este o companie de consultanta imobiliara cu o prezenta de 12 ani pe piata de real estate din Romania. Compania are parteneriate cu fonduri de investitii si developeri romani si straini.

Din grupul de firme MediaCity mai fac parte CreditTeam, broker de credite si MediaCity Constructions, companie activa in domeniul hidroizolatiilor profesionale.