Dupa preluarea companiei partenere din Romania, Cushman & Wakefield cumpara in Turcia
Achizitia este motivata de potentialul pietei turcesti. Potrivit datelor C&W, anul trecut, 2,7 miliarde de euro au fost investiti in proprietati comerciale in Turcia, dintre care 70% in retail. Aceasta a reprezentat o crestere de 163% fata de 2006.
Randamentele pentru centrele comerciale sunt relativ mari de 7-8.5% pentru centre comerciale in cele 6 orase cheie: Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa si Antalya, iar la birouri, randamentele sunt de 7.5 -8% in cel mai important district al Istanbului, Levent.
Printre punctele forte ale pietei imobiliare din Turcia, analistii C&W mai enumera 274 de hoteluri de patru si cinci stele care sunt anuntate in 3 orase principale si 19 orase secundare din intreaga Turcie, 69 dintre ele fiind in Istanbul, dar si nivelul chiriilor la birouri si spatii industriale.
Anul trecut, chiriile pentru birouri au crescut cu 95% in moneda locala pentru districtul Levent, iar chiriile pentru sectorul industrial au crescut cu 60% in Istanbul, unde cererea a fost dominata de operatori de logistica si industrie usoara, spun cei de la C&W.
Anuntul achizitiei companiei P&D Real Estate Consultants urmeaza mai multor inaugurari de birouri realizate in ultimul an si jumatate de Cushman & Wakefield in Slovacia, Ucraina, Romania ca si in Birmingham, Marea Britanie si primul birou din Franta situat in afara Parisului, in Lyon.
Cushman&Wakefield este una dintre cele mai mari companii cu capital privat din lume in domeniul imobiliar. Fondata in 1917, compania detine 221 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati. Biroul din Romania a fost deschis in ianuarie 2007 prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care se colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II