Bel Rom Real Estate, companie cu capital belgian, va inaugura la sfarsitul acestei luni in Braila un parc de retail cu o suprafata totala inchiriabila de circa 44.000 mp si o galerie comerciala cu aproximativ 80 de magazine, investitie in valoare de aproape 60 milioane euro, potrivit agentiei Cushman & Wakefield Activ Consulting, promotorul acestui proiect. Este cel de-al treilea parc de retail deschis de Bel Rom Real Estate in Romania, dupa cel de la Sibiu in 2006 si Targu Mures in 2007.

Parcul, intitulat European Retail Park Braila, este situat la aproximativ 10 minute de centrul orasului, la intrarea dinspre Bucuresti – Slobozia. Suprafata totala construita este de 70.000 de mp, iar suprafata terenului de 126.000 mp.

In centrul comercial sunt prezenti operatorul de bricolaje Bricostore cu 6.000 mp inchiriati, Media Galaxy cu 4.500 mp inchiriati, un magazin de mobila de 6.000 mp inchiriabili, operatorul de cinema Cinema City cu peste 3000 mp, care va deschide in octombrie, si hypermarketul Carrefour cu o suprafata totala inchiriata de 11.700 mp, deja inaugurat in decembrie 2007. Centrul va avea 1400 locuri de parcare.

Procesul de inchiriere este gestionat in exclusivitate de compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Bel Rom Real Estate a anuntat construirea a peste 10 parcuri de retail si mall-uri in Romania, doua dintre ele fiind deja inaugurate: European Retail Park Sibiu (2006) si European Retail Park Targu Mures (2007). Celelalte parcuri de retail si mall-uri vor fi construie in orase precum Bacau, Focsani, Deva, Bucuresti – in Colentina, Ramnicu Valcea, Braila (prima faza a proiectului a fost inaugurata din decembrie 2007 prin deschiderea hypermarketului Carrefour) precum si in alte doua orase in care compania a cumparat teren si pe care le va anunta la o data ulterioara.