GE Real Estate si Helios-Phoenix vor dezvolta in parteneriat, in acest an, sase parcuri de logistica clasa A, care vor totaliza 315.000 metri patrati, in cele mai mari orase din Romania, ca parte a unui proiect in valoare de 175 milioane euro, potrivit informatiilor DTZ Echinox, agentul imobiliar exclusiv al acestui proiect. Primele sase parcuri de logistica din acest proiect vor fi construite in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj si Oradea.

Constructia a trei din cele sase parcuri, respectiv cele din Brasov, Chiajna si Timisoara, va incepe in cel de-al doilea trimestru din 2008, pentru celelalte trei, constructia urmand sa fie demarata in trimestrul trei al acestui an.

Potrivit NewsIn, grupurile GE Real Estate si Helios Phoenix au anuntat in vara anului trecut ca au contribuit cu 175 milioane euro pentru a crea o companie cu capital mixt care avea ca scop constructia de parcuri de logistica in România, operatiune care a marcat si intrarea grupului GE Real Estate pe piata imobiliara din România.

Casa de avocatura Salans a asigurat asistenta juridica la infiintarea joint venture-ului, in procesul de due diligence, la achizitia de real estate si finantare, precum si in cadrul contractelor de leasing, conform informatiilor Salans Romania.

GE Real Estate a investit pana in prezent peste doua miliarde euro in Europa Centrala si de Est in sectoarele de retail, office, rezidential si logistica in tari precum Cehia, Polonia, Slovacia, Romania, Rusia si Ungaria. Prima investitie a companiei a fost facuta in Turcia in 2006.

Phoenix Real Estate este activa pe piata din Romania din 2001, dezvoltand deja peste 60.000 metri patrati de facilitati de depozitare si logistica. In 2006, Phoenix Real Estate si Helios Properties, important dezvoltator de parcuri industriale, au format o companie mixta pentru dezvoltarea de parcuri industriale si logistice in Romania.