Fondul de investitii Abu Dhabi Investment Council negociaza in prezent achizitionarea a 75% din cladirea Chrysler, unul dintre simbolurile cartierului Manhattan din New York, informeaza NY Post. Pretul de cumparare ar fi de 800 de millioane de dolari.

Partea din cladirea construita in stil ArtDeco ce urmeaza sa fie achizitionata este detinuta in prezent de TMW, un fond de investitii germano-american.

Restul de 25% din cladire apartine companiei Tishman Speyer Properties. De altfel, Tishman Speyer va continua sa se ocupe de administrarea cladirii, in timp ce fondul din Abu Dhabi va actiona ca un "partener din umbra".

Chrysler Building se afla in Manhattan, fiind a treia cladire ca inaltime din New York (319 metri). Este considerata una dintre cele mai reprezentative cladiri din Statele Unite.

Negocierile privind cumpararea Chrysler Bulilding se desfasoara la doar o luna de la achizitionarea cladirii General Motors si a altor trei imobile din Manhattan, pentru 3.95 de miliarde de dolari, de catre un grup de investitori, intre care fonduri din Kuwait si Qatar.

De asemenea, omul de afaceri italian Valter Mainetti a confirmat pentru revista TIME ca The Sorgente Group, compania pe care o detine, a cumparat participatia majoritara la alta cladire istorica din New York, Flatiron.