Grupul Atlas Estates, fond de investitii activ in sector imobiliar din tarile din Europa Centrala si de Est, va investi aproximativ 180 milioane euro intr-un proiect rezidential in zona Garii Obor din Bucuresti, a anuntat joi compania. Proiectul cuprinde aproximativ 1200 de noi apartamente, data finalizarii acestuia fiind asteptata in patru ani de la demararea constructiei, anuntata pentru prima parte a anului viitor.

Atlas Estates a mai anuntat ca in vederea demararii constructiei proiectului, la sfarsitul lunii mai a acestui an, firma locala Tab Construct a finalizat procesul de demolare a fostei fabrici de ulei Solaris, aflata in zona Garii Obor din Capitala. Proprietatea Solaris de aproximativ 32.000 mp a fost achizitionata in decembrie 2006, in scopul dezvoltarii unui proiect rezidential, fiind localizata in zona Obor - Colentina, pe Calea Electronicii nr. 25, sect. 2, Bucuresti.

“Proiectul va raspunde cererii de pe piata rezidentiala si estimam ca se va derula pe o perioada de 4 ani de la data inceperii constructiei. Ne propunem sa demaram lucrarile in prima parte a anului viitor”, declara Libby Wiezman, Country Manager al Atlas Estates pentru Romania.

In Romania, Atlas detine trei proprietati: Hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei (Calea Victoriei nr. 166, sector 1 - 83 de camere, clasificat la 4*), un teren cu o suprafata de aproximativ 100,000 mp in zona Pipera (situat in spatele Scolii Americane, achizitionat in vederea dezvoltarii unui proiect mixt, preponderent rezidential) si terenul aferent fostei fabrici de ulei Solaris (in spatele Garii Obor, aprox. 32,000 mp).

Portofoliul investitional al Atlas Estates este administrat la nivelul fiecarei tari de o firma de management specializata, in Romania activand Atlas Management Company (ROMCO). Fondul de investitii Atlas Estates este listat la bursele din Londra si Varsovia. In prezent fondul isi activeaza in cinci tari - Polonia, Romania, Ungaria, Slovacia si Bulgaria, unde dezvolta si vinde apartamente, birouri si spatii comerciale.