Oferta de locuinte nu va mai creste pe termen scurt, pentru ca dezvoltatorii au greutati in obtinerea finantarii si urmeaza a fi incheiate tot mai multe parteneriate cu fonduri de investitii, a declarat marti in cadrul unui seminar pe teme imobiliare, reprezentantul companiei de consultanta imobiliara Colliers, Simina Istrate, citata de NewsIn. Istrate considera insa ca evolutia pietei va fi de continua crestere temperata, pana cand oferta va echilibra cererea de locuinte, iar acest lucru este estimat cel mai devreme pentru anul 2012.

Conform datelor Colliers, in lunile aprilie – mai ale acestui an au fost vandute doar 500 unitati in cele 42 proiecte imobiliare de pe piata. Reprezentantii companei de consultanta imobiliara mai spun ca in comparatie cu ultimul trimestrul al anului trecut, cand au fost vandute 2600 de unitati noi, in primul trimestru din acest an s-au tranzactionat numai 2.000 de locuinte noi.

Potrivit NewsIn, consultantii imobiliari sustin ca in paralel cu scaderea numarului de tranzactii s-a redus si cererea de locuinte atat vechi cat si noi, iar populatia asteapta sa se linisteasca piata. In tot acest timp, unii dezvoltatori isi amana lansarea de noi proiecte pentru inceputul anului viitor atat din cauza nelinistii din piata, cat si din cauza faptului ca au dificultati in gasirea fondurilor necesare finantarii investitiilor si pentru ca terenurile costa foarte mult.