Kuweit pregateste o investitie de 132 de miliarde de dolari intr-un proiect fara precedent: construirea de la zero a unui nou oras, botezat "Silk City" (Orasul de matase), anunta The Guardian. Un zgarie-nori de 1.001 metri, rezervatii naturale, locuinte pentru 700.000 de oameni si retele de cai ferate care sa lege noul oras de Damasc, Bagdad, Iran si China - toate aceastea in noua perla a Kuweitului: "Silk City".

Inspirat de cresterea fabuloasa a Dubaiului si ajutat de cresterea pretului petrolului, Kuweitul vrea sa transforme Madinat al-Hareer - "Orasul de matase" intr-un important centru de afaceri din Orientul Mijlociu.

Orasul va fi construit pe malurile golfului Kuweit
Foto: CivicArts

Proiectul grandios al metropolei include un zgarie-nori de 1.001 metri care, dupa terminarea lucrarilor, va fi cea mai inalta structura de pe planeta, un pod care va uni malurile golfului Kuweit, o rezervatie naturala de 2 km patrati, un stadion Olimpic, un nou aeroport, un port maritim si un sistem de cai ferate ce va lega Kuweitul de tarile arabe si de China.

Noul oras este asteptat sa ofere 430.000 de locuri de munca si sa asigure locuinte pentru 700.000 de oameni. Orasul va fi format din 25 de cartiere legate intre ele prin lacuri artificiale si parcuri.

Silk City va include si o rezervatie naturala
Foto: CivicArts

"Nu suntem visatori cand spunem ca vom investi 132 de miliarde de dolari. Noi gandim la alt nivel pentru ca nu ne permitem sa gandim ca toti ceilalti", a declarat pentru The Guardian Sami Alfaraj, presedintele Centrului pentru Studii strategice din Kuweit.

Odata ce guvernul din Kuweit va aproba proiectul, orasul va fi gata, cel mai probabil, in anul 2023, informeaza The Guardian.