Valoarea lucrarilor de constructii a crescut cu 33,2%, in primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada din 2007, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii, insa in luna iunie lucrarile executate la cladirile rezidentiale au scazut fata de luna mai cu 3,3%, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Cu toate acestea fata de luna iunie a anului trecut, indicii tuturor tipurilor de constructii, inclusiv cei pentru cladiri rezidentiale, au crescut in luna iunie din acest an.

Lucrarile de constructii inregistreaza cresteri pe toate planurile, potrivit datelor statistice. Singura scadere pare sa fi avut loc in luna iunie a acestui an la lucrarile executate la cladirile rezidentiale, care au scazut cu 3,3% fata de luna anterioara.

Totusi fata de luna iunie din 2007, in iunie 2008 indicii lucrarilor de constructii au crescut cu 33,9%, cresteri fiind la toate tipurile de lucrari, inclusiv la cladiri rezidentiale (36,7%).

De asemenea, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in primul semestru din acest an cu 33,2%, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii: cladiri nerezidentiale (+35,7%), cladiri rezidentiale (+34,7%) si constructii ingineresti (+31,7%).