Pretul mediu al unui apartament vechi din Bucuresti a fost de circa 117.000 euro in luna iulie a acestui an, in scadere cu 3% fata de luna anterioara si cu 13% fata de luna ianuarie din acest an, arata o analiza a site-ului de tranzactii imobiliare directe, MagazinulDeCase.ro. In iulie, numarul de apartamente vechi scoase la vanzare a scazut cu 4%, iar autorii analizei spun ca scaderea se datoreaza caracterului sezonier al pietei, fiind corelata cu lunile de vara si perioadele principalelor sarbatori religioase.

Analiza realizata a evidentiat, in luna iulie, o valoare medie a pretului la apartamentele vechi din Bucuresti de circa 117.000 euro, cu 3% mai mica decat cea din iunie (peste 119.000 euro) si cu 13% sub valoarea din ianuarie 2008 (peste 133.000 euro).

Scaderi s-au inregistrat si la nivelul pietei de inchirieri, chiria medie ajungand in iulie la 594,8 euro in scadere cu circa 4% fata de iunie (616,9 euro).

In iulie, numarul ofertelor de apartamente spre vanzare a scazut

Potrivit MagazinulDeCase.ro, numarul de apartamente vechi scoase spre vanzare in luna iulie a fost de 3178, in scadere fata de luna precedenta, cand au fost scoase spre vanzare 3265 de imobile.

"Aceasta scadere este determinata de caracterul sezonier al pietei, cu punctele de maxim in lunile februarie-martie si septembrie-noiembrie, o scadere a interesului pentru piata imobiliara fiind corelata cu lunile de vara si perioadele principalelor sarbatori religioase", mentioneaza autorii monitorizarii.

Cu o zi in urma, reprezentantii anunturiparticulari.ro mentionau ca in primele sapte luni din acest an, proprietarii de locuinte din Bucuresti au scos la vanzare peste 23.000 de apartamente, in crestere cu 36% fata de perioada similara a anului trecut.

Analiza defalcata prezentata de acestia arata insa ca in luna iulie numarul ofertelor de apartamente scoase la vanzare a fost de 3639, in scadere fata de un numar de 3784 anunturi in luna precedenta.

MagazinulDeCase.ro sustine ca analiza preturilor si volumului/numarului de oferte este realizata pe intreaga oferta imobiliara din Bucuresti, provenita direct de la proprietari si se bazeaza exclusiv pe preturile solicitate de proprietari, fapt pentru care preturile nu reprezinta neaparat preturile finale, de tranzactionare. Au fost utilizate ofertele aparute in primele doua trimestre ale fiecarui an.

Lansat in octombrie 2006, MagazinulDeCase.ro este un serviciu online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari. MagazinulDeCase.ro a avut o cifra de afaceri de 300.000 lei in 2007, obtinuta din tarifele percepute pentru anunturile listate pe site, care variaza intre 119 lei si 450 lei.