Fondul german de investitii DEGI, fosta divizie de investitii a grupului Allianz, acum parte a Aberdeen Property Investors Group, a finalizat achizitia centrului comercial Iris Shopping Center din Titan, de la grupul de firme Avrig 35, valoarea tranzactiei fiind de 140 milioane euro, a anuntat luni CBRE Eurisko, consultantul imobiliar exclusiv al proiectului. Fondul german este la a doua achizitie pe piata romaneasca, dupa ce anul trecut a preluat trei cladiri de birouri din portofoliul firmei britanice Charlemagne Capital, respectiv Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava, pentru 110 milioane euro.

Conform datelor CBRE Eurisko, proiectul din Titan se desfasoara pe o suprafata de teren de aproximativ 10 hectare si cuprinde primul hipermarket Auchan de pe piata locala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati, precum si un centru comercial cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati, care urmeaza a fi deschis in vara acestui an. Intregul proiect este prevazut cu o suprafata construita de 60.000 mp.

Grupul de firme Avrig 35, administrat de omul de afaceri Alexander Hergan, are in derulare pe piata din Romania 17 proiecte imobiliare in orase precum Bucuresti, Constanta, Zalau, Iasi, Craiova, Piatra Neamt sau Targu Mures, potrivit NewsIn. Suprafata dezvoltarilor imobiliare depaseste 300.000 de mp, aproape jumatate fiind in complexuri comerciale. Valoarea proiectelor initiate de Avrig 35 depaseste 500 de milioane de euro, din care mai bine de 150 de milioane reprezinta investitii in terenuri. Societatea este specializata in construirea si dezvoltarea de complexuri rezidentiale, comerciale, industriale si de birouri.

DEGI a fost cumparat de Aberdeen Property Investors Holding care a devenit astfel unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata europeana, cu un portofoliu de aproximativ 20 de miliarde de euro si peste 600 de angajati in 12 state.