Doua proiecte imobiliare au fost anuntate, luni, pe piata imobiliara din Bucuresti. Primul, un cartier rezidential de lux in apropierea parcului Herastrau din Bucuresti, dezvoltat de firma spaniola Prodecas are o valoare de 17 milioane de euro. Al doilea, dezvoltat de Pelican Com, companie cu capital turcesc si dezvoltatorul complexului Atlantis Residence, promite investitii de 75 milioane de euro in peste 400 de apartamente in zona Pipera, din Capitala. Pentru ca Atlantis Residence este ocupat in prezent doar pe jumatate, dezvoltatorul anunta noi modalitati de plata si costuri numai pentru spatiul construit, nu si pentru spatiile comune.

Compania spaniola Prodecas va investi 17 milioane de euro in dezvoltarea unui proiect imobiliar de lux situat in zona rezidentiala de langa Soseaua Nordului, in apropierea parcului Herastrau, a anuntat luni Regatta, agentul imobiliar exclusiv al proiectului. Intitulat Luxor Residence, proiectul include 42 de apartamente de la garsoniere pana la penthouse-uri, pretul de vanzare al unui imobil pornind de la 2.200 euro/mp (plus TVA).

Cladirea este structurata pe doua subsoluri, parter si cinci etaje. Fiecare apartament vine la pachet cu un loc de parcare subteran si o boxa de depozitare, imobilul fiind, de asemenea, dotat cu video interfon si acces electronic in parcare pe baza de telecomanda.

Tot luni, Pelican Com, companie cu capital turcesc si dezvoltatorul complexului Atlantis Residence, a anuntat ca va investi circa 75 milioane de euro pentru construirea a peste 400 apartamente in zona Pipera, din Bucuresti. Potrivit NewsIn, Pelican Com negociaza achizitia unui teren de doua hectare in zona Pipera, tranzactie de circa 40 milioane de euro, unde are in plan dezvoltarea unui ansamblu rezidential cu 400-450 de aparatmente, investitie in valoare de circa 35 milioane de euro.

In paralel, compania va construi pe un teren din apropierea complexului Atlantis Residence, aflat deja in proprietate, un bloc cu 45 de garsoniere si apartamente de doua camere, plus doua penthouse-uri, investitia fiind de circa trei milioane de euro. Lucrarile la Atlantis Residence au fost demarate in ianuarie 2007, iar oficialii companiei spun ca proiectul va fi finalizat la data mentionata, respectiv februarie 2009.

Pentru ca proiectul este ocupat in prezent doar pe jumatate, dezvoltatorul a anuntat luni introducerea unei noi modalitati de plata, cu rate pe termen de 30 de luni, fara dobanda, si avans de doar 10%, oferta valabila pentru apartamentele situate pana la nivelul 5 al blocurilor. In acelasi timp, dezvoltatorul a mai anuntat ca plata apartamentului se aplica numai la suprafata construita a acestuia, nu si la spatiile comune de locuit, precum in cazul altor proiecte.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Pelican Com au precizat ca "aceasta din urma facilitate a existat de la inceputul vanzarii proiectului, doar ca nu s-a comunicat public".