Dimri International, filiala companiei Y.H. Dimri Construction & Development din Israel, intentioneaza sa construiasca in urmatorii ani peste 5.000 de locuinte in Bucuresti si Ploiesti, au anuntat, miercuri, reprezentantii companiei, citati de NewsIn. Primul proiect, Dimri Ghencea Allegro, situat in zona Ghencea din Bucuresti si a carui constructie a inceput in luna septembrie a acestui an, are trei faze si promite livrarea a circa 3.600 locuinte. Daca in primele doua faze ale constructiei, avand ca date de predare anii 2010 si 2013, se vor livra peste 1.000 de apartamente, cele mai multe locuinte, circa 2.500, sunt promise in ultima faza a proiectului.

"Pana in prezent am investit 35 milioane de euro in achizitionarea a patru terenuri in Romania. Trei terenuri le-am cumparat in Bucuresti, doua in Ghencea si unul in Pipera, iar un alt lot de teren a fost achizitionat in Ploiesti. Constructia pentru primul proiect din Ghencea a fost demarata deja in luna septembrie a acestui an, iar data estimativa a predarii celei de a doua faze a proiectului este septembrie 2013. In primele doua faze ale constructie vom construi apartamente pe o suprafata de 110.000 mp, cladiri de birouri pe 12.000 mp si spatii comerciale pe 6.000 mp", a declarat directorul executiv al companiei, Ygal Dimri.

In prezent compania mai detine un teren de 50.000 mp in zona Pipera unde are in plan sa construiasca 1.100 de locuinte si alti 36.000 mp in Ploiesti, unde vizeaza constructia de spatii comerciale si aproximativ 550-600 de unitati rezidentiale.

Compania Y.H. Dimri dezvolta aproximativ 30 de proiecte in 12 orase din Israel, incluzand proprietati rezidentiale, comerciale, industriale, ansambluri turistice si mixuri imobiliare.

In mai 2004, Y.H. Dimri a devenit o companie publica listata la bursa din Tel Aviv, iar, in afara de Romania si Israel, mai are in curs de dezvoltare si alte proiecte in Cehia si Georgia.