Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a sarit in sprijinul dezvoltatorilor imobiliari decizand ca Statul sa cumpere mai bine de 30.000 de locuinte care inca nu exista. Este vorba de proiecte imobiliare demarate si abandonate din cauza problemelor pietei. Vanzarile de locuinte noi au cazut cu circa 30% in primele 6 luni, iar Franta incearca sa evite adancirea crizei.

Ultimele zvonuri din piata bancara franceza vorbesc despre problemele mari pe care le are Casa de economii din Franta, ca si despre o iminenta preluare a acesteia de catre Stat. Oficialii bancii neaga informatiile, desi presa franceza citase un raport confidential aflat pe masa Guvernului.

Credit Suisse face un gest elegant. Oficialii bancii au decis rambursarea banilor catre clientii care investisera in produse structurate, oferite de Lehman Brothers si vandute prin intermediul bancii elvetiene. Singura conditie este ca respectivii clienti sa fi achizitionat produsele LB dupa data de 14 septembrie 2007.

Banca Japoniei a mai injectat in piata alte 10 miliarde de euro, pentru a ajuta sistemul bancar sa faca fata crizei de lichiditate. Este pentru cea de-a 12-a zi consecutiva in care BoJ injecteaza bani in sistem.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.