Doi dezvoltatori au anuntat reduceri la preturile apartamentelor, pentru ansambluri rezidentiale si comerciale, finalizate sau in curs de finalizare. Corneliu Serban, directorul uneia dintre companii, a declarat pentru HotNews.ro ca reducerea se va resimti in profitul companiei, insa "trebuie sa ramana pe piata".

Dezvoltatorul imobiliar Gigant Construct vinde 10 apartamente in complexul Pallady Towers la preţul de 1.000 euro + TVA pe metrul pătrat construit. Este cea de-a doua ieftinire in complexul amintit, dupa o prima reducere de la 1.400 euro + TVA, la 1.180 euro + TVA, care a avut loc cu aproximativ o luna si jumatate in urma.

Corneliu Serban, directorul firmei, a declarat pentru HotNews.ro ca aceasta este strategia lui de vanzare pentru o treime din cele 30 de apartamente care au ramas din cele 300 scoase la vanzare la inceputul anului.

"Sa vedem cum reactioneaza piata. Dupa ce am anuntat noul pret (vineri, 16 octombrie - n.r.), am semnat deja antecontract pentru patru dintre acestea", spune Serban. Potrivit acestuia, toti cei 4 cumparatori sunt tineri si 3 dintre ei dispuneau de bani cash.

Gigant Construct are, la randul sau, de rambursat credite bancare insa directorul firmei spune ca nu exista probleme financiare in acest moment.

Un al doilea dezvoltator, Europa Group, a anuntat la randul sau ca va prelungi promotia de ieftinire" cu pana la 100.000 de euro a imobilelor din centrul Bucurestiului", din 3 proiecte rezidentiale si comerciale.

Potrivit informatiilor de pe website-ul companiei, in complexul Dona Block mai sunt sase apartamente la pret redus, in medie, cu 30.000 - 40.000 de euro. In City Center Residence, au fost ieftinite cu 500 euro/mp spatiile comerciale iar in Carol Park Complex, aflat inca in constructie, tot spatiile comerciale au resimtit reducerea, cu pana la 900 euro/mp.